Foto: LETA

Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs ar uzmanīgu un piesardzīgu sniegumu, lieki neriskējot, otrdien, 8. februārī, kvalificējās Pekinas olimpisko spēļu izvēles programmai.

Īsajā programmā 30 sportisti sacentās par 24 vietām izvēles programmai. Vasiļjevs pēc sava snieguma bija sestajā vietā, bet kopvēertējumā pēc īsās programma viņam 16. vieta.

Vasiļjevs īsajā programmā muzikālais pavadījums ierasti bija divās daļās. Ievadā skanēja Karla Dženkinsa "Sarakiz: II. Romanza", bet otrajā daļā bija "The Battle Drums". Tehniski Vasiļjevs izpildīja visus paredzētos elementus, bet paredzētās kaskādes trīskāršais lucs + trīskāršais tulups viņš izpildīja trīskāršo lucu un dubulto tulupu.

Par tehnisko izpildījumu Vasiļjevs ieguva 43,08 punktus, bet par prezentāciju (programmas komponentēm) 42,22 punktus, summā tiekot pie 85,30 punktiem. Tiesneši Latvijas daiļslidotājam vērtējumu nesamazināja un visos elementos viņam piešķirti punkti, kas pierāda, ka Vasiļjevs izpildījumu tehniski veica bez kļūdām.

Līderis pēc īsās programmas ir amerikānis Neitans Čens, kurš ar izcilu sniegumu ieguva sezonas labāko vērtējumu 113,97 punkti. Par vairāk nekā pieciem punktiem viņam zaudēja japānis Juma Kagijama (108,12 punkti), bet trešais pagaidām ir cits Japānas daiļslidotājs Šoma Uno (105,90 punkti).

Negaidīti zemu tikai astotajā vietā pēc īsās programmas ir viens no favorītiem japānis Juzuru Hanju, kurš neizpildīja vienu no tehniskajiem elementiem, tādējādi saņemot tikai 95,15 punktus.

Vīriešu izvēles programma paredzēta 10. februārī.

22 gadus vecais Vasiļjevs otro reizi karjerā piedalās olimpiskajās spēlēs. Pirms četriem gadiem Phjončhanā savā olimpiskajā debijā Vasiļjevs ieņēma 19. vietu, pieļaujot kļūdas gan īsajā, gan izvēles programmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!