Foto: LETA
Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs ceturtdien Pekinas olimpisko spēļu sacensībās uz ledus izdzīvojis savas programmas stāstu, sarunā ar Olimpiādes rīkotājiem atklāja Vasiļjevs.

Jau ziņots, ka Vasiļjevs ceturtdien Pekinas olimpiskajās spēlēs izvēles programmā piedzīvoja nelielu kritienu, taču tas neliedza viņam uzlabot savu pozīciju un ieņemt 13.vietu. Par sniegumu šajā programmā Vasiļjevs bija gandarīts atšķirībā no īsās programmas, kurā viņš bija 16.pozīcijā.

"Es patiešām izbaudīju šo programmu, tas bija īsts prieks un bauda. Jutos lieliski - izjutu patīkamu kņudoņu pirms starta un bija laba iesildīšanās. Esmu ļoti lepns par sevi. Tā ir viena no retajām reizēm, kad izpildu programmu tik agri. Izpildīt programmu rītos vienmēr ir liels izaicinājums, taču man bija patiesa bauda to darīt. Esmu pozitīvu emociju pilns," stāstīja Vasiļjevs.

Pēc īsās programmas Vasiļjevs neslēpa, ka bija pārāk saspringts un nespēja no pleciem novelt nastu, kas krājās pēc bronzas medaļas izcīnīšanas Eiropas čempionātā.

"Viss bija sajūtās. Izdzīvoju savu programmas stāstu un jutos fantastiski, vismaz manā iztēlē tā bija. Nezinu, kā tas izskatījās un pat kā man īsti veicās, taču jutos tā, kā peldētu pa straumi. Biju pilnīgi pārliecināts par sevi, lai gan sacensībās ir daudz stresa. Tas ir gluži tā situācijā, kad tu paliec stacijā vai iekāp vilcienā. Vienmēr sajūtas ir tādas, ka viena kāja ir vilcienā un otra uz perona - šīs bažas ir bīstamas. Un es beidzot sajutos tā, kā iekāptu tajā vilcienā un dotos uz priekšu," skaidroja daiļslidotājs.

Visvairāk šajās olimpiskajās spēlēs viņš iemācījies, kā būt pārliecinātam par sevi.

"Daiļslidošanai manā sirdī ir ļoti liela vieta. Esmu guvis milzīgu motivāciju un kāri, atbrīvodamies no visa liekā jucekļa. Šādi brīži ir kā kodoldzinējs, un es patiešām izbaudu šo momentu," uzsvēra Vasiļjevs.

Pirms četriem gadiem Vasiļjevs Phjončhanā izcīnīja 19.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!