Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas distanču slēpotājs Raimo Vīgants svētdien 30 kilometru skiatlona disciplīnā ieņēma 51. vietu, bet Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) distanču slēpotājs Aleksandrs Boļšunovs tika kronēts par olimpisko čempionu.

Vīgants sacensību pirmajā kontrolpunktā ieņēma 45. vietu, un arī sacensību turpinājumā cīnījās par vietu Top 50 izskaņā. Līderi madonieti par apli apdzina pēc 21,3 kilometru atzīmes.

Sākotnējie rezultāti liecināja, ka Vīgants ieņēmis 52. pozīciju. Tomēr vēlāk olimpiskajā mājaslapā sekoja izmaiņas, pēc kurām Latvijas sportists tika ierindots 51. vietā.

22 gadus vecajam sportistam šī ir debija olimpiskajās spēlēs.

Savukārt sacensību uzvarētājs Boļšunovs distanci veica vienā stundā 16 minūtēs un 9,8 sekundēs, otrās vietas ieguvēju savu tautieti Denisu Spicovu apsteidzot par minūti un 11 sekundēm. Trešo vietu izcīnīja Somijas slēpotājs Īvo Niskanens, kurš Boļšunovam piekāpās divas minūtes un 0,2 sekundes.

Skiatlonā vīriem pirmie 15 kilometri bija jāveic klasiskajā stilā, bet pēc tam tikpat gara distance arī brīvajā stilā. Pēc pirmajiem 15 kilometriem vadībā vēl bija Niskanens, taču jau pēc 16,3 kilometru atzīmes Boļšunovs bija apsteidzis Niskanenu par 13,5 sekundēm, turpinot savu pārsvaru tikai palielināt. Somijas sportistu drīz vien apdzina arī Spicovs.

Savukārt Pasaules kausa kopvērtējuma līderis un trīskārtējs olimpiskais čempions norvēģis Juhanness Klēbo ieņēma tikai 40. vietu.

Boļšunovam šī ir pirmā zelta medaļa olimpiskajās spēlēs. Iepriekš viņš 2018. gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs izcīnīja trīs sudraba medaļas un vienu bronzu, skiatlonā nemaz nestartējot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!