Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Latvijas sportists Markuss Vinogradovs otrdien nefinišēja Pekinas olimpisko spēļu otrajās ziemeļu divcīņas sacensībās, nepabeidzot distanču slēpošanas disciplīnu, bet aizraujošā finišā dubultuzvaru izcīnīja Norvēģijas sportisti.

Šoreiz tramplīnlēkšanas sacensības notika no lielā tramplīna, un Vinogradovam no tā izdevās 88 metrus tāls lēciens, kas deva 30,9 punktus. Viņš apsteidza vienīgi Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) sportistu Samiru Mastijevu, kura lēciens bija 86,5 metrus tāls.

Tramplīnlēkšanā uzvarēja norvēģis Jarls Magnuss Rībers, kurš savā lēcienā sasniedza 142,2 metrus, par ko ieguva 139,8 punktus. Aiz viņa ierindojās igaunis Kristjans Ilvess un japānis Riota Jamamoto, kuri lēca 140 metrus tālu (128,7 punkti). Viņi distanču slēpošanas sacensības sāka 44 sekundes aiz Rībera.

Vinogradovs slēpošanas distancē devās 7 minūtes un 16 sekundes aiz Rībera. Latvietis startēja astoņas sekundes aiz mājinieka Dzjaveņa Džao, bet Mastijevs trasē dosies 42 sekundes aiz Latvijas olimpieša.

Latvietis savā 47. vietā turējās līdz 3,5 km atzīmei, bet tad viņu apsteidza Mastijevs. Vinogradovs aizslēpoja līdz distances pusei, bet tad izstājās, noslēdzot savas pirmās olimpiskās spēles karjerā.

Aizraujošā finišā zelta medaļu izrāva norvēģis Jergens Grābaks, kurš sacensības noslēdza 27:13,3 minūtes. 0,4 sekundes aiz viņa ierindojās viņa tautietis Jens Lurāss Oftebro, bet bronzas medaļa pienācās Akito Vatabe no Japānas (+0,6). Igaunis Ilvess ierindojās devītajā vietā, kurš uzvarētājam zaudēja minūti.

Līderis pēc tramplīnlēkšanas Rībers šajās sacensībās pieļāva netipisku kļūdu. Kad viņam bija vairāk nekā 40 sekunžu pārsvars, viņš aizslēpoja pa nepareizo trasi. Viņš apjauta savu kļūdu, atgriezās pamattrasē, taču no viņa pārsvara bija palikušas nedaudz vairāk nekā desmit sekundes. Finišā viņš ieslēpoja astotajā vietā.

Jau vēstīts, ka pirmajās ziemeļu divcīņas sacensībās 19 gadus vecais Vinogradovs ierindojās 44. pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!