Foto: RIA Novosti/Scanpix
Atrasto mantu birojs Soču Olimpiādē darbojas pilnā sparā, un tā "krājumi" papildinās ne pa dienām, bet pa stundām, vēsta vietējie mediji.

Ja Olimpiādes pirmajā dienā pazaudētie lietussargi un brilles ievietojās vienā kastē, tad pēc ceturtās pasākuma dienas pazaudētajām un aizmirstajām mantām jau vajadzēja piešķirt atsevišķu telpu.

"Lielākoties pie mums nonāk cepures, šalles, un, kas visdīvainākais, jostas, jo tās visbiežāk liek noņemt drošības pārbaudē, un pēc tam īpašnieks aizmirst paņemt," saka brīvprātīgais Ņikita, kurš strādā atrasto mantu birojā.

Retāk nozaudē somas, makus, telefonus un dokumentus. Vērtīgākās lietas - dokumenti un kredītkartes tiek uzglabātas īpaši, un par tām atbildīga tiek pieprasīta no brīvprātīgajiem, kas strādā atrasto mantu birojā. "Mums atnesa atrastu 100 rubļu banknoti. Es gan nevaru iedomāties, kā īpašnieks pierādīs, ka tā pieder viņam," saka Ņikita.

Visaizmāršīgākie esot žurnālisti - tā kāds hokeja aprakstnieks, steidzoties uz preses konferenci, tribīnēs aizmirsis savu telefonu, bet tas nogādāts pie brīvprātīgajiem, kas atdevuši laimīgajam īpašniekam viņa sakaru ierīci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!