Foto: LETA
Latvijas vīriešu hokeja izlases galvenajam trenerim Harijam Vītoliņam patika spēles raksturs, kādu demonstrēja viņa vadītā komanda Pekinas olimpisko spēļu turnīra pirmajā spēlē.

Jau ziņots, ka Latvijas hokeja izlase ceturtdien olimpiskā turnīra ievadā ar 2:3 (0:1, 1:2, 1:0) piekāpās Zviedrijas valstsvienībai.

Vītoliņš pēc mača sarunā ar Latvijas žurnālistiem atzina, ka acīmredzami pietrūka spēles ritma un sākums bija nedaudz haotisks, taču tas esot bijis paredzami, ņemot vērā apstākļus, kā aizrit šī sezona un ar kādām grūtībām komandas saskaras Pekinā.

"Kā jau teicām, pret zviedriem jāspēlē kontakta spēle. Patika komandas raksturs, kad nenolaidām rokas pēc nonākšanas iedzinējos ar 0:3. Varbūt jāuzlabo disciplīna, lai nedotu iemeslu noraidīties. Kustība, spēka spēle, azarts bija, tāpat bija jūtams soliņš. Pielabosim to, kas pietrūka, un rītdienai būsim gatavi," atzīmēja Vītoliņš, kurš debitēja olimpiskajās spēlēs kā galvenais treneris.

Viņš ar uzteica, ka Zviedrija ir meistarīga komanda, kas izmanto katru iespēju, tādējādi katra kļūda var beigties ar zaudētiem vārtiem. Tāpat bija jābūt gataviem pret pretinieku kompakto spēli.

"Kaut kur nepaveicās, bet nebija tā, ka viņi maiņu no maiņas dominēja un mēs ielaidām. Ir momenti, par kuriem runāsim, bet kopumā spēles raksturs man patika. Trešajā trešdaļā viņi nedaudz atlaida un varbūt spēlēja uz rezultātu. Deva iespēju kontrolēt ripu un radās kādi momenti. Visi gaida momentus, kas, kā jau mēs teicām, mums daudzu nebūs," skaidroja Vītoliņš.

"Mēs bijām agresīvāki, spēka paņēmienos mēs viennozīmīgi bijām labāki. Jā, zviedri ir tehniski, bet mūsu komanda parādīja raksturu – pie 0:3 nebeidzām spēlēt un līdz pēdējam cīnījāmies, bija iespējas izlīdzināt. Tas ir liels pluss komandai. Realizācija jāpielabo, disciplīna, noraidījumi… Spēles beigās nedrīkst noraidīties," sarunā ar LTV teica Vītoliņš.

Vītoliņš atklāja, ka spēles gaitā komanda saņēmusi aizrādījumus no tiesnešiem, jo soliņš cīņas gaitā bijis pārāk emocionāls un skaļš. "Bet tas ir pluss komandai, jo parāda, ka komanda dzīvoja un nebija vienaldzīga. Tās uzvaras vēl nāks, esmu pārliecināts par to."

Trešdien uz Pekinu devās aizsargs Artūrs Kulda, kurš pamatsastāvā varēs nomainīt tikai savu aizstājēju Nauri Sējēju. Savukārt cita aizsarga, Kārļa Čukstes došanās uz Pekinu neesot paredzēta.

"Šie puiši, kas ir šeit, ir izgājuši visam cauri un trenējušies, bet viņiem abiem kādu nedēļu nebija treniņu. Runājām, ja kādu saucam atpakaļ, tad no aizsargiem tikai vienu. Šeit esošie spēlētāji jau ir iegājuši ritmā. Protams, labprāt ņemtu visus, bet diemžēl tāds ir nolikums," stāstīja Vītoliņš.

Vītoliņš izlēma spēlei nepieteikt pieredzējušo Mārtiņu Karsumu un Miku Indraši. Vītoliņš norādīja, ka abiem nav nekādu veselības problēmu, bet abu hokejistu nepieteikšana mačam bijis treneru lēmums. "Sastāvs bija tāds, kas mūsuprāt bija labākais. Katram ir jāpierāda sevi, katr saprot savu vietu komandā."

Latvijas izlase 11.februārī tiksies ar Somiju, bet 13.februārī aizvadīs cīņu ar Slovākiju.

Triju grupu uzvarētājas un labākās otrās vietas ieguvējas uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējās astoņas komandas izslēgšanas spēlē noskaidros atlikušās ceturtdaļfināla dalībnieces.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!