Foto: F64

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš paziņojis valstsvienības sastāvu Pekinas olimpiskajām spēlēm.

No kandidātu saraksta pirms treniņnometnes sākuma tika atskaitīti vārtsargi Rūdolfs Lazdiņš un Ēriks Vītols, aizsargi Nauris Sējējs un Roberts Mamčičs un uzbrucēji Daniels Bērziņš un Gints Meija.

"Ja kāds dabūs traumu vai saslims, tad mums ir iespēja viņus aizvietot no paplašinātā kandidātu saraksta," skaidroja Vītoliņš. "Es pat īsti nesaprotu, kāpēc man tagad tas sastāvs jānosauc, jo nevienu no kandidātiem vēl neesmu redzējis uz ledus. Bet tāds ir nolikums."

"Mums šobrīd ir trīs nepilnas maiņas, tie kas pārstāv KHL klubus. 29. janvārī plāno ierasties Eiropā spēlējošie spēlētāji. Lielākās problēmas ar ir ar Zviedrijā spēlējošajiem, jo nav apstiprināts, kad ieradīsies Ābols, Gudļevskis un Kalniņš. It kā pārrunas rit, sola, ka viss būs nokārtots, bet oficiāla apstiprinājuma nav. Dzīvosim viesnīcā, kur mums būs savs stāvs, lai nebūtu kontakta ar citiem cilvēkiem. Trīs dienas dzīvosim tādā ritmā."

Situācija vārtsargu pozīcijā pēdējās nedēļās pasliktinājusies. Nevarēs ierasties spēlētāji no Ziemeļamerikas, bet aizvadītajā nedēļā traumu guva Ivars Punnenovs.

"Vārtsargi sākumā šķita drošāks par drošu. Tagad viss ir samainījies. Ivaram šodien tiks veikta padziļināta izmeklēšana. Cerams, ka būs tikai sasitums. Ja plīsums vai lūzums, tad mums jāmeklē cits braucējs," pauda Vītoliņš, kurš arī atklāja, ka izlases kapteinis būs Lauris Dārziņš.

Aizsardzībā būs jāiztiek bez Kristapa Sotnieka, kurš nevarēs spēlēt rokas lūzuma dēļ. Bija plānots, ka viņš šajā laikā varētu sākt trenēties, taču šobrīd Sotniekam vēl nav noņemts ģipsis.

Vītoliņš piebilda, ka Nauris Sējējs, Mamčičs, Bērziņš, Meija un Toms Andersons būs gatavi pievienoties valstsvienībai, ja tas būs nepieciešams.

Par virknējumiem vēl trenerim neesot skaidrības. "Katram spēlētājam ir izdalīta spēles grāmata, pēc kuras mēs spēlējam. Tāpēc katram vajadzētu iekļauties jebkurā virknējumā," pauda Vītoliņš. "Skatīsimies pēc situācijas."

Gatavošanos olimpiskajām spēlē Pekinā Latvijas izlase uzsāka 24. janvārī "Daugavas ledus hallē", bet uz olimpisko spēļu norises vietu Harija Vītoliņa vadītā vienība dosies 2. februārī.

Latvijas izlase, gatavojoties 2022. gada Pekinas olimpiskajam hokejam turnīram, aizvadīs divas pārbaudes spēles. 5. februārī Latvijas hokeja izlase spēkosies ar 2018. gada olimpiskajiem čempioniem – Krievijas olimpisko atlētu komandu. Šī spēle norisināsies "National Indoor Stadium" (NIS) sacensību arēnā, un pēc Latvijas laika sāksies plks.. Tikmēr otrajā cīņā 7. februārī Harija Vītoliņa padotie mērosies spēkiem ar Dānijas komandu. Šī spēle tiks aizvadīta NIS treniņu hallē, un pēc Latvijas laika sāksies plkst.11:15. Šīs būs pēdējās divas Latvijas hokeja izlases spēles pirms Pekinas olimpiskajām spēlēm.

Latvijas izlase Pekinas olimpisko turnīru atklās 10. februārī, kad tiksies ar Zviedriju, dienu vēlāk spēkosies ar Somiju, bet 13. februārī aizvadīs cīņu ar Slovākiju.

"Ar slovākiem spēlējām pārbaudes turnīrā, viņi noteikti būs pastiprinājušies. Lai arī zaudējām, mums spēle ar viņiem bija līdzīga. Ar visiem pretiniekiem var cīnīties," par pretiniekiem teica Vītoliņš. "Ābols spēlē Zviedrijā, viņš tur ir kapteinis, kas parāda, ka līmenis atbilst. Viss būs atkarīgs no mums pašiem."

Jau vēstīts, ka Pekinas olimpiskajās spēlēs nevarēs piedalīties Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu hokejisti. Līgas vadība šo lēmumu pamatoja ar lielo Covid-19 gadījumu skaitu savā līgā. Pekinas olimpiskajās spēlēs Covid-19 drošības protokols būs īpaši stingrs, tāpēc saslimšanas gadījumā spēļu norises vietā sportists ilgāku laiku nevarētu atgriezties savā klubā, kas arī NHL vadībai nelikās pārāk saistoši.

Tomēr pirms olimpisko spēļu hokeja turnīra sākuma Latvijas izlasē netrūka neskaidrību ne par to, kāds būs sastāvs, ne par iespējām trenēties un kā ierasties Pekinā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!