Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš pēc izstāšanās no Pekinas olimpisko spēļu turnīra tiešraidē sarunā ar LTV atzina, ka valstsvienība nav izmantojusi savas iespējas un tieši momentu realizācija pievīlusi cīņā pret Dāniju.

Ziņots, ka Latvijas izlase otrdien, 15. februārī, "play off" kārtā ar 2:3 zaudēja Dānijai, izstājoties no tālākas dalības Pekinas olimpisko spēļu hokeja turnīrā. Latvijas izlase Pekinā piedzīvoja zaudējumus visās četrās spēlēs un kopvērtējumā ierindojās 11. vietā.

Vītoliņš iepriekš Pekinas turnīrā veltīja kritiku spēlētājiem par motivācijas trūkumu un nenoskaņošanos mačam, bet šoreiz uzsvēra, ka "komanda nebija jāmodina" un hokejisti bijuši gatavi cīņai, kas atspoguļojās laukumā pirmajos divos periodos.

"Pievīla momentu realizācija. Otrajā trešdaļā bija izgājiens viens pret "nulli", divi pret "nulli" – tie ir momenti, kas tādā spēlē jāiemet. Tu nezini, kāds būtu spēles liktenis, ja aizej vadībā ar divu vārtu pārsvaru. Tu piespied pretinieku vairāk riskēt, bet trešajā periodā ātri ielaistie vārti mazākumā ļāva dāņiem iespēju pārslēgties uz pilnu aizsardzību, bet mēs zaudējām spēkus tikai skrienot. Cieša bija vidējā zona, viņi pat nemēģināja mūs presingot," sarunā ar LTV sacīja Vītoliņš, kuram valstsvienību vada tikai pusgadu.

"Uzvara bija mūsu pašu rokās. Pašiem vajadzēja realizēt momentu. Momenti bija, pietiekami daudz momentu bija," spiests konstatēt Vītoliņš. "Vajadzēja kādam uzņemties (iniciatīvu) un nomierināties. Likās, ka laiks skrien tik ātri, sākām stresaini spēlēt, atmesties, neviens nevarēja izšķirties par pēdējo metienu. Tas pievīla, tāda ķēdes reakcija."

"Tas ir sports. Vienu dienu zaudē, vienu dienu vinnē. Cerējām uz uzvaru, gatavojāmies, noskaņojāmies. Bija jūtams, ka laukumā izgājām tā, ka nu… Bet pievīla ātri (zaudētie) vārti trešajā periodā un momentu realizācija. Otrajā periodā bija jāmet vairāk iekšā, tad būtu pavisam cits iznākums," piebilst Vītoliņš.

Latvijas izlase jau drīz pēc spēles sākuma bija spiesta mainīt vārtsargu - savainojumu gua Jānis Kalniņš, kura vietā laukumā devās Ivars Punnenovs.

"Jānis Kalniņš pats pienāca klāt, teica, ka pastiepa kāju un nevar pakustināt, tāpēc mainījām vārtsargu. Tas nav iemesls, kāpēc zaudējām. Bija gana momentu, lai spēli vinnētu. Kuri realizē vairāk, tie uzvar," Latvijas Radio žurnālists Māris Bergs citē Vītoliņa teikto.

Pēc zaudējuma dāņiem par aiziešanu no valstsvienības paziņoja ilggadējie tās līderi un kapteiņi Lauris Dārziņš un Kaspars Daugaviņš, ko "uz karstām pēdām" daudz nevarēja komentēt Vītoliņš. "Grūti pateikt. Gribas nobeigt ar uzvaru. Emocijas katram spēlētāja ir tādas… Likām visu, ka tiksim tālāk. Spēle sākumā gāja, atspēlējāmies un izgājām vadībā. Ja kāds pasaka, ka beidzis (spēlēt izlasē), tās ir emocijas, bet lai laiks paiet, tad vari apsvērt visu normāli. Katrs izdara savu lēmumu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!