Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas sportists Markuss Vinogradovs trešdien debitēja olimpisko spēļu ziemeļu divcīņas sacensībās, un viņš sacensības noslēdza pēdējā, 44. vietā.

Sacensību ievadā sportisti aizvadīja tramplīnlēkšanu normālā izmēra tramplīna. Vinogradovs lēca 72 metrus tālu un nopelnīja 55 punktus, apsteidzot tikai krievu Samiru Mastijevu, kuram 72 metru tāls lēciens un 47,8 punkti. Sacensībās uz starta izgāja 45 sportisti, bet francūzis Antuāns Žerārs tika diskvalificēts, jo viņa kombinezons neatbilda noteikumiem.

Vinogradovam distanču slēpošanā bija jādodas piecas minūtes un 12 sekundes pēc līdera Riotas Jamamoto, kurš aizlēca 108 metrus tālu un nopelnīja 133 punktus. Tas viņam dod 38 sekunžu pārsvaru distanču slēpošanā pār tuvāko sekotāju austrieti Lukasu Greidereru (103,5 metri un 123,4 punkti), bet vācietis Juliāns Šmids startēs vēl divas sekundes vēlāk (103 metri un 123,1 punkts).

Pats Vinogradovs pirms sacensībām intervijā Latvijas Radio teica, ka viņš labāk jūtas distanču slēpošanā, tāpēc bija cerības, ka viņš varētu uzlabot savu pozīciju šajā disciplīnā.

Tomēr distanču slēpošanā Vinogradovam neizdevās izvairīties no palikšanas pēdējā pozīcijā. Distancē viņu diezgan ātri apsteidza, un 19 gadus vecais latvietis nespēja turēt līdzi tuvākajiem konkurentiem. Finišā viņš ieslēpoja ar deviņas minūtes un 26,7 sekundes lēnāku rezultātu nekā uzvarētājam, ierindojoties 44. pozīcijā.

Savukārt tuvākajam konkurentam viņš piekāpās minūti un četras sekundes.

Par olimpisko čempionu dramatiskā finišā kļuva Vincencs Geigers, kurš finišēja pēc 25 minūtēm un 7,7 sekundēm. Viņš savus spēkus sadalīja tieši tā, lai izšķirošo izrāvienu varētu veikt pašās distances beigās.

Geigers par 0,8 sekundēm apsteidza Jorgenu Grābaku no Norvēģijas, bet bronzas medaļu ieguva austrietis Lukass Greiderers (+6,6).

Sacensībās Pekinā nevarēja piedalīties viens no labākajiem ziemeļu divcīņniekiem šī sporta vēsturē Ēriks Frencels, kā arī Phjončhanas olimpisko spēļu čempions Karls Magnuss Rībers, kuriem pozitīvi Covid-19 testu rezultāti.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!