Foto: F64

Soču olimpiskās spēles sāksies jau pēc 18 dienām, un otrdien Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) paziņos oficiālo Latvijas komandas sastāvu prestižajam sporta notikumam. Tikmēr portāls "Delfi" apkopojis provizorisko Latvijas olimpiešu sastāvu, kurā iekļauti 58 sportisti.

Pēdējās neskaidrības ir par skeletonisti Leldi Priedulēnu, distanču slēpotāju Jāni Paipalu un bobsleja stūmēju Intaru Dambi. Tikmēr, noslēdzoties kvalifikācijai, ceļazīmi uz Soču olimpiskajām spēlēm nenopelnīja neviens snovbordists un frīstaila slēpotājs, lai arī sezonas sākumā bija apņēmības pilni doties uz Olimpiādi.

Kā portālam "Delfi" skaidroja Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas viceprezidents Zintis Ekmanis, tad bobsleja ekipāžu sastāvus šobrīd nav pamata mainīt - Oskars Melbārdis startēs ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu, bet Oskars Ķibermanis ar stūmējiem Raivi Broku, Helviju Lūsi un Vairi Leibomu, bet kā rezervists paredzēts Intars Dambis. Dambis savainojuma dēļ izlaida vairākus Pasaules kausa posmus. Ekmanis uzsvēra, ka provizoriski Dambis ir sastāvā, jo uz spēlēm doties bez rezervista nebūtu prātīgi.

Tikmēr no Starptautiskās bobsleja un skeletona federācijas (FIBT) vēl jāgaida apstiprinājums par Priedulēnas dalību, tomēr aptuvenie aprēķini liecina, ka viņai arī vajadzētu tikt pie ceļazīmes uz Olimpiādi. Par Martina un Tomasa Dukuru startu Sočos nav nekādu šaubu.

Līdz ar to uz olimpiskajām spēlēm varētu doties deviņi bobslejisti un trīs skeletonisti.

Latviju olimpiskajās spēlēs pārstāvēs vismaz divi distanču slēpotāji – Arvis Liepiņš un Inga Dauškāne. Pēdējos posmos, visticamāk, vietu olimpiskajā sastāvā nopelnījis arī Jānis Paipals. Tāpat Latvijas Slēpošanas savienība informēja, ka uz Sočiem dosies pieci kalnu slēpotāji - Kristaps Zvejnieks, Roberts Rode, Lelde Gasūna, Agnese Āboltiņa un Mārtiņš Onskuls.

Jau iepriekš bija zināms, ka olimpiskajās spēlēs piedalīsies biatlonisti Andrejs Rastorgujevs un Žanna Juškāne, šorttrekists Roberto Puķītis, ātrslidotājs Haralds Silovs un deviņi kamaniņu braucēji - Mārtiņš Rubenis, Inārs Kivlenieks, Kristaps Mauriņš, Ulla Zirne, Elīza Tīruma, Andris Šics/Juris Šics, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš.

Kā zināms, uz Sočiem brauks arī 25 Latvijas hokeja izlases spēlētāji:

Vārtsargi: Kristers Gudļevskis (Sirakūzas "Crunch", AHL), Ervīns Muštukovs ("Esbjerg", Dānija), Edgars Masaļskis ("Poporad", Slovākija);

Aizsargi: Sandis Ozoliņš, Arvīds Reķis, Georgijs Pujacs, Krišjānis Rēdlihs, Kristaps Sotnieks (visi Rīgas "Dinamo", KHL), Oskars Bārtulis (Doņecas "Donbass", KHL), Artūrs Kulda (Ufas "Salavat Julajev", KHL), Ralfs Freibergs (Bowling Green State Univ. NCAA);

Uzbrucēji: Miks Indrašis, Mārtiņš Cipulis, Vitālijs Pavlovs Lauris Dārziņš (visi Rīgas "Dinamo", KHL), Mārtiņš Karsums (Maskavas "Dinamo", KHL), Miķelis Rēdlihs , Jānis Sprukts (abi Jaroslavļas "Lokomotiv", KHL), Ronalds Ķēniņš (Cīrihes, " ZSC Lions", NLA), Kaspars Daugaviņš (Ženēvas "Servette", NLA), Herberts Vasiļjevs (Krēfeldes "Pinguine", DEL), Koba Jass (Liberecas "Bili Tygri", Čehija), Juris Štāls (SKP "Poprad", Slovākija), Armands Bērziņš (Aritavas "Beybaris", Kazahstāna), Zemgus Girgensons (Bufalo "Sabres", NHL).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!