Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks otrdien Phjončhanas olimpisko spēļu sacensībās Alpu kombinācijā izcīnīja 26. pozīciju, kas ir viņa personiskais rekords četrgades nozīmīgākajās sacensībās.

Nobrauciena sacensībās Zvejnieks uzrādīja dalītu 51. ātrāko rezultātu, finišu sasniedzot minūtē un 23,02 sekundēs. Tas bija par 3,78 sekundēm lēnāks rezultāts nekā tā brīža līderim Tomasam Dresenam. Savā kroņa disciplīnā slalomā Zvejnieks uzrādīja laiku 48,74 sekundes, kas summā lāva uzrādīt rezultātu divas minūtes un 11,76 sekundes.

Zvejnieka rezultāts slalomā bija 14. ātrākais. Savukārt summā viņš uzvarētājam Marselam Hiršeram zaudēja 5,24 sekundes.

Pēc nobrauciena Hiršers ierindojās 12. vietā, bet slalomā viņam izdevās zaudēto laiku atgūt un ar rezultātu 2:06,52 minūtes pirmo reizi karjerā kļūt par olimpisko čempionu. 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs Hiršers ieguva sudraba medaļu slalomā, bet tagad viņš beidzot ticis pie zelta. Pasaules kausa posmos viņš izcīnījis 55 uzvaras, bet pasaules čempionātos viņš uzvarētāja statusā bijis sešas reizes.

Uz pārējiem goda pjedestāla pakāpieniem kāpa Francijas sportisti – Aleksis Pinturo (+0,23) un Viktors Mufā-Žendē (+1,02).

Zvejniekam šīs ir trešās olimpiskās spēles karjerā. Viņš 2010. gadā Vankūverā slalomā izcīnīja 37. vietu, bet milzu slalomā – 62. Savukārt Sočos slalomā latvietis finišu nesasniedza, bet milzu slalomā uzrādīja 43. rezultātu.

26. vieta ir atkārtots Latvijas labākais rezultāts olimpiskajās kalnu slēpošanas sacensībās, jo 2002. gadā Soltleiksitijā Ivars Ciaguns bija 25 vietā slalomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!