Foto: AFP/Scanpix/LETA
Zviedrijas biatlonistes trešdien, 16. februārī, izcīnīja zelta medaļas Pekinas olimpisko spēļu 4x6 kilometru stafetē, šaušanā izmantojot sešas papildus patronas un neveicot soda apļus.

Zviedrijas rindās par olimpiskajām čempionēm kļuva Linna Pērsone, Mona Brorsone, Hanna Ēberga un Elvīra Ēberga. Pērsone, Brorsone un Hanna Ēberga pirms četriem gadiem kopā ar Annu Magnusoni izcīnīja sudrabu Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, bet tagad zviedrietēm zelts stafetē.

Zviedrietes vadībā izvirzījās Hannas Ēbergas veiktajā trešajā posmā, bet noslēdzošajā posmā vadību nosargāja jaunākā no māsām Ēbergām – Elvīra, kurai šī bija jau trešā medaļa Pekinā. Pirms tam Elvīra Ēberga XXIV ziemas olimpiskajās spēlēs bija otrā gan sprintā, gan iedzīšanā.

Sudraba medaļas ieguva Krievijas olimpiskās komitejas (KOK) komanda, kuras rindās startēja Irina Kazakeviča, Kristīna Rezcova, Svetlana Mironova un Uļjana Nigmatuļina, kuras kopā izmantoja septiņas rezerves patronas un veica vienu soda apļi. Mironova savā posmā otrajā šaušanā ieradās ar 30 sekunžu pārsvaru pār sekotājām, bet izmantoja visas trīs rezerves patronas un vēl veica vienu soda apli, kas beigās bija izšķiroši cīņā ar zviedrietēm. Finišā KOK komanda uzvarētājām zaudēja 12 sekundes.

Bronzas medaļas ieguva Vācijas kvartets Vanesa Foigta, Vanesa HInca, Franciska Preisa un Denīze Hermane, kuras uzvarētājām zaudēja 37,4 sekundes. Vācietes šaušanā izmantoja sešas rezerves patronas, sodas apļus neveicot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!