Foto: Publicitātes foto
Šodien, 11.maijā, Jelgavā, piedaloties Latvijas Republikas veselības ministram Guntim Belēvičam, Jelgavas domes priekšsēdētāja vietniekam Jurijam Strodam, "ZZ Čempionāta" vadītājam Raivo Rostam, pusfināla dalībniekiem, skolotājiem un vadītājiem, tika atklāta Latvijas vērienīgāko skolēnu sporta un prāta spēļu "ZZ Čempionāta" otrā pusfinālu sērija. 180 labākās Jelgavas, Rīgas un arī Zemgales reģiona skolu 4. - 12. klases no 11. līdz 13. maijam, Zemgales Olimpiskajā stadionā cīnīsies par vietu finālā.

"Par veselību ir jādomā jau no pašas bērnības un jārūpējas gan par savu uzturu, gan arī par fiziski aktīvu ikdienu. "ZZ Čempionāts" ne tikai popularizē veselīgu dzīvesveidu, bet arī ļauj noticēt saviem spēkiem, izprast stiprās un vājās puses, kā arī noteikt mērķus tālākai dzīvei. Par Latvijas nākotni, kāda tā būs pēc 10 vai 20 gadiem, ir jāpadomā jau tagad, ieguldot jaunajā paaudzē. Tāpēc esmu pateicīgs spēļu organizatoriem, kas jau desmit gadus veic tik nozīmīgu darbu," saka veselības ministrs Guntis Belēvičs.

"Jelgavā jau vairākus gadus veidojam un uzturam labvēlīgu vidi aktīvai gan jauniešu, gan visu iedzīvotāju ikdienai. Rūpējamies, lai iespēja nodarboties ar sportu ir ikvienam pilsētniekam. Mums ir patiess prieks, ka "ZZ Čempionāta" pusfināli kārtējo reizi notiek Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā centrā, vēl vairāk veicinot pilsētas sportisko vidi," uzsver Jelgavas domes priekšsēdētāja vietnieks Jurijs Strods.

"Latvijas vērienīgākajām skolēnu sporta un prāta spēlēm "ZZ Čempionāts" šogad ir liela jubileja – desmitgade. Esmu gandarīts, ka desmit gadu laikā mums ir izdevies izaudzināt jaunu Latvijas paaudzi, sniedzot bērniem un jauniešiem fantastisku iespēju izpaust sevi un uzdrīkstēties, pārliecināties par saviem spēkiem, kā arī mācīties savstarpēju cieņu, toleranci un saliedētu komandas darbu. Par uzvarētāju šodien var kļūt ikviens, jo ne vienmēr galvenais ir tikt finālā, bieži daudz vērtīgāka ir pieredze un neaizmirstamās emocijas, ko skolēni gūst, strādājot kā viena komanda – viens vesels," stāsta "ZZ Čempionāta" vadītājs Raivo Rosts.

Kopumā šogad norisinās deviņi "ZZ Čempionāta" pusfināli, tajos piedaloties 540 Latvijas labākajām klasēm. Jubilejas gadā katru pusfinālu vada savs vadītājs, kas uzmundrina un atbalsta skolēnus. Jelgavā pusfinālus vada TV personība Uģis Joksts, dziedātāja Agnese Rakovska un fitnesa eksperts Kaspars Ozoliņš. Pusfinālus Valmierā jau aizvadīja Renārs Zeltiņš, Lelde Lietaviete un Edmunds Rasmanis. Savukārt Liepājas pusfinālus 16.-18.maijā vadīs Oskars Lepers, mūziķis Valters Frīdenbergs un TV personība Ketija Šēnberga.

"ZZ Čempionāta" mērķis ir popularizēt fiziski aktīvu un radošu dzīvesveidu jauniešu vidū, kā arī mudināt skolēnus uz savstarpējo sadarbību, cieņu un saliedētību. Šogad dalībai pieteicās vairāk nekā 2000 klases, aptverot 106 no 110 Latvijas novadiem. Spēles jau desmito gadu organizē mobilo sakaru zīmols "Zelta Zivtiņa" sadarbībā ar jauniešu organizāciju "Avantis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!