Foto: Publicitātes foto

Sākoties pavasarim un ievērojot labās tradīcijas, pirmdien, 7. martā, "ZZ Čempionāta" komanda kopā ar Zī un Zē dodas uz Latgales skolām, kur notiks jau desmito gaidīto un Latvijā lielāko skolēnu sporta un prāta spēļu "ZZ Čempionāta 2016" atklāšana.

Līdz ar jubilejas - desmitās - sezonas sākumu portālā "Delfi" startē arī sacensībām veltītā speciālā sadaļa, kurā līdz pat maija beigām dalībnieki un viņu atbalstītāji varēs atrast jaunāko informāciju saistībā ar "ZZ Čempionātu". Rīkotāji jubilejas čempionātā sarūpējuši daudz pārsteigumu un īpaši vērtīgas balvas.

Šo gadu laikā spēles ir pulcējušas jau ap 1 000 000 skolēnu, vecāku, skolotāju, skolas direktoru, atbalstītāju un organizētāju. Pērn dalībai pieteicās vairāk nekā 2000 klases no 400 skolām, aptverot vairāk nekā 100 Latvijas novadus un pilsētas. Rīkotāji aicina arī šogad visus 4.-12. klašu skolēnus pieteikties dalībai un pievienoties "ZZ Čempionāta" varenajam pulkam, jo "katrs var būt viens no 1 000 000, katrs no mums ir īpašs".

Kas sagaida visus "ZZ Čempionāta 2016" dalībniekus? Klases, kas pieteiksies dalībai un nonāks pusfinālos, cīnīsies par vietu finālā zem atklātām debesīm, lielos stadionos, kur katrs varēs izpausties, izskrieties un sajusties kā liels un varens sportists. Pusfināli šogad notiks trīs Latvijas pilsētās un izvērsīsies par īstu reģionālo festivālu.

Pirmais pusfināls notiks 27. - 29. aprīlī Valmierā, Daliņa stadionā unSajūtu parkā, otrais pusfināls notiks maija sākumā, 11. - 13. maijā, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā centrā un visbeidzot pēdējais "ZZ Čempionāta" pusfināls 16. - 18. maijā viesosies Liepājas Daugavas stadionā. Laimīgos uzvarētājus noteiksim lielajā finālā maijā pašās beigās.

Taču, lai nonāktu līdz pusfinālam, ir jāsper pirmais solis un jāpiesaka klase dalībai, ko var izdarīt "ZZ Čempionāta" mājaslapā jau no 7. marta līdz pat 8. aprīlim.

Latvijā vērienīgākās skolēnu sporta un prāta spēles "ZZ Čempionāta" galvenais mērķis ir popularizēt fiziski aktīvu un radošu dzīvesveidu bērnu un jauniešu vidū, kā arī mudināt skolēnus uz savstarpējo sadarbību, cieņu un saliedētību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!