Foto: Publicitātes foto

Ir noslēgušies "ZZ Čempionāta" pirmie pusfināli Valmierā. Trīs dienu laikā, no 27. līdz 29. aprīlim, Jāņa Dāliņa stadionā 180 klases no Vidzemes un Latgales, demonstrēja savu fizisko gatavību, aso prātu, radošumu un neatlaidību, cīnoties par 54 vietām finālā, kas šogad notiks bērnu un jauniešu brīvdabas festivālā "ZZ Festivāls" Jūrmalā, pašā jūras krastā un piejūras teritorijā.

Vecāko klašu grupu laimīgos finālistus esam jau paziņojuši, tagad ir pienācis laiks izziņot arī 4.-5. klašu pirmās 18 komandas, kas brauks un "ZZ Čempionāta" finālu, kur ne tikai cīnīsies par sportiskiem velosipēdiem, viedtālruņiem no Huawei un aizraujošo ceļojumu pa Latviju, bet varēs arī pavadīt pēdējās pavasara dienas kopā ar ģimeni un draugiem, baudot fantastisku atmosfēru un Latvijas populārāko mūziķu uzstāšanos un piedaloties atzītu sportistu meistarklasēs, iesaistoties radošajās darbnīcas un ļaujoties vēl daudziem citiem piedzīvojumiem uz ūdens un sauszemes.

Neskatoties uz to, ka komandas ir mērojušas dažus simtus kilometru no savas dzimtās pilsētas, lai piedalītos "ZZ Čempionāta" pusfinālos, visi bija modri un ar veiklību paveica vienu uzdevumu pēc otra. 1. vietas ieguvējiem, Blomes pamatskolas 5. klasei, vislabāk padevās prāta un orientēšanas spēles mežā, kā arī "Mugursombols", kurā vienam komandas dalībniekam stilizētā mugursomā ir jānoķer liela bumba, kuru pāri barjerai ar palaga palīdzību pārmet vēl četri komandas biedri. Kā paši skolēni un skolotāji atzinās – galvenais ir saglabāt vēsu prātu, nesasteigt un darboties kā vienam veselam.

Arī prāta un orientēšanās spēles klase ir izgājusi veiksmīgi, tieši pateicoties saprātīgumam, labi izplānojot maršrutu un sadalot atbildības jomas. Jāatzīst, ka arī 2. un 3. vietā ierindojušās klases ļoti veiksmīgi tika galā ar orientēšanos mežā, apliecinot to, ka "ZZ Čempionāts" patiešām ir universālas spēles, kas apvieno gan sportiskās iemaņas, gan erudīciju un, protams, arī saliedētību un savstarpējo cieņu.

18 komandas, kas iekļūst "ZZ Čempionāta" nākamajā posmā, ir:

1. Blomes pamatskolas 5. klase
2. Ogres sākumskolas 5.C klase
3. Gulbenes vidusskolas 4.C klase
4. Preiļu 1. pamatskolas 5.C klase
5. Smiltenes Centra vidusskolas 5. klase
6. Valmieras Viestura vidusskolas 5.A klase
7. Balvu pamatskolas 5.B klase
8. Valmieras sākumskolas 5.D klase
9. Cēsu 2. pamatskolas 5.B klase
10. Alūksnes pilsētas sākumskolas 5.C klase
11. Edgara Kauliņa Lielvārdes vidusskolas 5.B klase
12. Salacgrīvas vidusskolas 5.A klase
13. Vecpiebalgas vidusskolas 5. klase
14. Riebiņu vidusskolas 5.B klase
15. Edgara Kauliņa Lielvārdes vidusskolas 4.A klase
16. Gulbenes 2. vidusskolas 5.B klase
17. Madonas pilsētas 1. vidusskolas 5.B klase
18. Sējas pamatskolas 5.A klase

Atgādinām, ka klasēm, kurām šoreiz neizdevās iegūt ceļa zīmi uz pusfinālu, nekas vēl nav beidzies. "ZZ Čempionāts" piedāvā izmantot otro iespēju un piedalīties Online čempionātā. Izpildot pavisam vienkāršu uzdevumu, vēl 18 klases brauks kopā ar pusfinālu uzvarētājiem uz lielo "ZZ Čempionāta" finālu Jūrmalā.

Kamēr finālisti jau gatavojas iekarot "ZZ Čempionāta" olimpu, pārējās klases izmanto otro iespēju, filmējot video par tēmu "viss ir iespējams", Rīgas reģiona un daļa Vidzemes reģiona skolēnu gatavojas nākamajiem pusfināliem, kas pēc īsa nedēļas pārtraukuma, no 11. līdz 13. maijam notiks Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā centrā. Ar "ZZ Čempionāta" finālistiem tiekamies "ZZ Festivālā" Jūrmalas kūrortsvētkos pēdējā pavasara sestdienā, 28.maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!