Foto: Publicitātes foto

Pieteikšanās Latvijas vērienīgākajām skolēnu sporta un prāta spēlēm "ZZ Čempionātam" sākusies 7.martā un oficiāli tiks slēgta jau šo piektdien, 8. aprīlī.

Ir saņemts simtiem pieteikumu no visām valsts malām, tostarp arī vairāk nekā 700 pieteikumi no klasēm un skolām, kuras iepriekšējos gados nepiedalījās spēlēs. Lai palīdzētu tām komandām, kuras pieteikšanos "ZZ Čempionātam" atlika uz pēdējām dienām, "ZZ Čempionāta" eksperti no Huawei Technologies Investment Co., Ltd" ir sagatavojuši vērtīgus padomus kvalitatīvas bildes uzņemšanai ar viedtālruņa palīdzību.

Viedtālrunis jau sen ir kas vairāk par vienkāršu sazināšanās rīku. Bieži vien, kad ir vēlme vai vajadzība fotografēt, tas kļūst arī par labāko kameru, kas vienmēr ir pa rokai. Lai arī telefona izmēri un šķietami parastās funkcijas pirmajā brīdī neļauj mums to salīdzināt ar profesionālu kameru, pārsteidzoši, cik satriecošus kadrus var iemūžināt ar šo mazo tehnoloģiju brīnumu. Pareizi izmantojot viedtālrunī iebūvētās fotografēšanas funkcijas, ir iespējams saņemt kvalitatīvus un interesantus attēlus, kas izskatīsies, kā ar profesionālu spoguļkameru uzņemti.

Ekspertu padomi noderēs ne tikai gatavojot mājasdarbu, lai pieteiktos dalībai "ZZ 'Čempionātā", bet arī turpmākajai dzīvei, kopbildēm, ceļojumiem un vienkārši selfijiem.

1. Bildējot ikvienu objektu, pirmā bilde ne vienmēr būs veiksmīga. Nebaidies eksperimentēt ar dažādiem skatu leņķiem, pozām un izgaismojumu!

2. Uzņemot selfiju, neaizmirsti, ka tavam tālrunim ir "tvert smaidu" funkcija. Tā automātiski tevi nofotografēs, ja pasmaidīsi kamerā. Ja lieto Huawei viedtālruni, priekšējai kamerai ir arī 10 skaistuma līmeņi!

3. Ja kadrā vienlaicīgi ir ļoti spilgta gaisma un tumšas ēnas, izmanto sava viedtālruņa kameras HDR režīmu, lai iegūtu skaidrākas bildes!

4. Ja fotografē tumsā, tālruņa kameras iestatījumos vari izvēlēties lielāku gaismjutību (ISO), taču atceries, ka labā apgaismojumā tas bildes padarīs graudainākas.

5. Atceries, ka telefona kamerai ir daudzveidīga filtru izvēle, kas tavas bildes padarīs interesantākas!

6. Ne visos apgaismojumos krāsas izskatīsies vienādi! Izmanto kameras "baltā balansa" iestatījumus, lai iegūtu patiesākus toņus attiecīgi iekštelpām, ārtelpām, vai, lai paeksperimentētu ar tālruņa kameras iespējām!

Padomi par kvalitatīvu fotogrāfiju uzņemšanu, ka arī citi ekspertu padomi par to, kā attīstīt savu unikalitāti, palīdzēs tev "ZZ Čempionāta 2016" mājasdarba sagatavošanā, atliek tikai visai klasei sarosīties un līdz piektdienai, 8.aprīlim, pieteikties dalībai vērienīgākajās skolēnu sporta un prāta spēlēs. Plašāka informācija par "ZZ Čempionātu", pieteikšanos un norisi ir pieejama mājaslapā: http://zzcempionats.zeltazivtina.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!