Foto: Publicitātes foto

Rit pēdējā pieteikšanās nedēļa Latvijas vērienīgākajām skolēnu sporta un prāta spēlēm "ZZ Čempionāts". Tu vēl vari paspēt sagatavot pieteikumu un iesūtīt to mums līdz piektdienai, 8.aprīlim.

Lai pārliecinātos, ka piedzīvojums un pieredze, ko gūsi, piedaloties "ZZ Čempionātā", ir tā vērts, piedāvājam tev divu jauniešu stāstu, kuri nespēja šķirties no spēlēm un nu jau pēc skolas beigšanas ir iesaistījušiem kā organizētāji nevis dalībnieki.

Līvis un Jurģis, Liepājas 1. ģimnāzijas absolventi, tagad iekaro Latvijas galvaspilsētu un jau darbojas labos amatos starptautiskos uzņēmumos. Tomēr puišiem "ZZ Čempionāts" nav tikai fantastiskas, spilgtas atmiņas, bet gan dzīves neatņemama sastāvdaļa, elements kas joprojām vieno viņu "sapņu komandu" – klasi, ar kuru kopā gūti augsti panākumu, ieņemot 3. un pēc gada arī 1. vietu "ZZ Čempionātā".

"Vēl joprojām daudzi no mums, kuri bija čempionu sastāvā, piedalās spēļu organizēšanā. Obligāti iesaistīsimies arī šogad un turpmākos gadus, jo zelta vērti ir tie brīži, kad sākumā šķietami vājākas un biklākas komandas, kurām ar katru nākamo uzdevumu sanāk aizvien labāk un labāk, paliek pārliecinātākas par saviem spēkiem un pārvēršas par īstiem cīkstoņiem ar spēcīgu komandas garu. Man patīk vērot, kā šādām komandām uz beigām parādās degsme acīs – "ZZ Čempionāts" maina šos bērnus, rosina viņus uz tālākiem panākumiem un attīstību, kā tas notika arī ar mūsu klasi," stāsta Jurģis.

Līvis atceras, ka otrajā gadā, kad viņa klase piedalījās spēlēs, visiem jau mērķis bija uzvarēt: "11.klasē jau nopietnāk uztvērām spēles un braucām ar konkrētu mērķi – gūt uzvaru. Taču vēl pirms rezultātu paziņošanas, pabeidzot pēdējo uzdevumu, sapratām, ka paveicām maksimālo, un uzreiz apskrējām uzvarētāju apli – tā arī bija, katrs guvām savu personisko uzvaru"!

Varbūt pēc dažiem gadiem arī tu palīdzēsi mums ar "ZZ Čempionāta" organizēšanu, bet šogad gaidām vēl tevi starp pusfinālistiem un finālistiem, lai cīnītos par vērtīgām tehnoloģiju balvām no "Huawei" un kāroto ceļojumu visai klasei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!