Foto: Publicitātes foto
Atklājot pasaulē pirmo hibrīda skeitparku, "Toyota" pierādīja savu vēlmi sniegt vislabākās iespējas kustībām.

Pārvietošanos uz diviem, četriem vai vairāk riteņiem un ar to saistīto brīvības sajūtu laikam ir pieredzējuši visi. Ja izvēlies to darīt uz diviem vai četriem riteņiem un ar savu kaulu spēku, tev ir radīts desmitiem, ja ne simtiem skeitparku, kuros trakuļot ar triku velosipēdu, skrituļdēli vai skrituļslidām.

Bet vai šī privilēģija ir vienlīdz pieejama visiem? Lai gan šādas kustību iespējas ir lieliskas, minētie skeitparki ir piemēroti tikai tiem, kuriem ir dabas dots locītavu un muskuļu funkcionāls komplekts.

"Toyota" jau gadiem tiecas līdzvērtīgu kustības iespēju mērķa virzienā, lai pasaulē ienestu vairāk kustības brīvības, iekļaušanas, prieka un kaisles. Neatkarīgi no cilvēku veselības vai kustību traucējumiem. Tā par mērķi kļuva radīt ko vairāk par kārtējo "parasto" skeitparku un "Toyota", sadarbojoties ar Itālijas skrituļparku attīstītāju BNKR, radās Romā pirmais hibrīda skeitparks, kurā rēķinājās gan ar triku velosipēdu, skrituļotāju, skrituļslidotāju, gan arī WCMX jeb sportistu, kas nodarbojas ar ratiņkrosu, vajadzībām.

Romā atklātais hibrīda skeitparks kļuva par ideālu "Toyota" iniciatīvas "Start Your Impossible" izpausmi, kuras pamatā ir fakts, ka tad, ja visiem ir vienāda brīvība kustēties, viss ir iespējams.

Viena no zināmākajām WCMX sportistēm pasaulē ir Lilija Raisa (Lily Rice) – pirmā sieviete Lielbritānijā un visā Eiropā, kas ratiņkrēslā spēj veikt atmugurisko salto, kā arī veikt daudzus citus trikus. Precīzāk sakot, viņa to varēja jau 13 gadu vecumā. Lilija katru dienu nodarbojas ar WCMX jeb ratiņkrosu, un iedvesmo ar to nodarboties arī citus. Viņa arī cer, ka šī sporta joma kādā dienā kļūs par oficiālo paralimpisko disciplīnu un viņai būs iespēja tajā sacensties.

Lilija ir laimīga, ka "Toyota" iegulda hibrīda skeitparku izveidē un WCMX attīstībā, palīdzot cilvēkiem nodarboties ar šo lielisko sporta disciplīnu un izmēģināt tajā savus spēkus. Viņa tic, ka ar "Toyota" radīto hibrīda skeitparku palīdzību pasaulei var parādīt WCMX potenciālu un pierādīt, ka ratiņkrēsls nav vienkārši transportlīdzeklis, bet arī profesionāls sporta aprīkojums. Tieši tāpat, kā skrituļdēlis, skrituļslidas vai triku velosipēds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!