"Toyota" kā olimpisko un paralimpisko spēļu globālajam mobilitātes partneris vēlas palīdzēt cilvēkiem sasniegt vairāk, nekā viņi zina gaidīt – lai viņi censtos uz priekšu arī pēc finiša līnijas vai savu spēju robežas pārspēšanas.

Lielā mērā tieši tādēļ "Toyota" ir gods atbalstīt sešus Baltijas valstu paralimpiskos sportistus ceļā uz 2021. gada Tokijas paralimpiskajām olimpiskajām spēlēm. Tieši viņu mērķtiecīgums un ziedošanās ir tas, kam būtu mūs visus jāiedvesmo, palīdzot sasniegt šķietami neiespējamus mērķus.

Iepazīsimies tuvāk ar šiem sešiem paralimpiskajiem sportistiem, kuru ceļu paralimpisko spēļu virzienā palīdz bruģēt "Toyota"!

SUSANNA KAULA (SUSANNAH KAUL) / IGAUNIJA

Ja par pozitīvu attieksmi pret dzīvi dotu medaļas, Igaunijas parapeldētājai Susannai būtu pilna siena. Viņa uzskata, ka dzīve ir pārāk īsa, lai izšķiestu to kurnēšanai. Tāpēc viņas dienas ir pilnībā izplānotas ar treniņiem, studijām, ēdienu gatavošanu, braukšanu ar auto un vēlreiz treniņiem. Susanna ir ieguvusi medaļas gan Igaunijas, gan pasaules čempionātos, viņu uzskata par Igaunijas vislabāko paralimpisko sportisti.

MATZS TOPKINS (MATZ TOPKIN) / IGAUNIJA

Matza optimisms un dzīvesprieks ir tikpat lieli kā viņa apņēmība. Tādēļ arī viņam ir gan sudraba medaļa Eiropas peldēšanas čempionātā, gan pasaules rekords 100 metru distancē peldēšanā uz muguras. Neskatoties uz lieliskajiem sasniegumiem, Matzs ir viens no laipnākajiem cilvēkiem, kādu var sastapt.

DIĀNA DADZĪTE / LATVIJA

Apņēmībai ir vārds, kas sākas ar burtu D. Šķēpmetējas Diānas vienīgais mērķis ir sacensties tik labi, lai ikviens latvietis varētu ar viņu lepoties. Diāna ir atvedusi zelta medaļas no Rio paralimpiskajām spēlēm un Londonas pasaules čempionāta. Pati par sevi viņa ir teikusi, ka, ja viņa netrenē savu ķermeni, viņa ar labu grāmatu un tasīti tējas trenē savu garu.

RIHARDS SNIKUS / LATVIJA

Rihards ir paralimpiskais jātnieks, kurš dejo kopā ar zirgiem. Kopā ar iecienīto zirgu King of Dance Rihards ir ieguvis medaļas Trionas Pasaules spēlēs, jāšanas Eiropas čempionātā Gēteborgā un daudzās citās augsta līmeņa sacensībās. Rihards nedancina tikai zirgus, brīvajā laikā viņš strādā kā DJ kāzās, svētkos un sporta pasākumos.

AUŠRA GARUNKŠNĪTE (AUŠRA GARUNKŠNYTĖ) / LIETUVA

Maratoniste Aušra skriešanu uztver ļoti nopietni. Tik nopietni, ka viņa pat bija pirmā Lietuvas sportiste, kas izpildīja Tokijas paralimpisko spēļu normu. Londonas maratonā viņa skrēja vārda tiešā nozīmē pārvarot savas bailes no publikas un izcīnīja augsto ceturto vietu. Aušra zina, ka viss ir iespējams, ja ir pietiekama griba un piepūle.

DANAS SODAITIS / LIETUVA

Danas ir ātrs. Ļoti ātrs. Turklāt nav starpības, vai sprintā stadionā, braucot ar motociklu vai spiežot kameras taustiņu. Viņa mērķis ir ar katru dienu būt ātrākai un labākai paša versijai. Danas ir beidzis kara skolu, kurā viņš guva dzelzs disciplīnu un prasmi stāties pretim visiem izaicinājumiem un uzvarēt. Apņēmība un ziedošanās ir viņu padarījusi par īstu pasaules klases sportistu, ko pierāda arī sudrabs Eiropas para vieglatlētikas sacensībās 2018. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!