Tuvākajā laikā Rīgas dome varētu lemt par braukšanas maksas atvieglojumu atcelšanu vidusskolu skolēniem, kas patlaban var izmantot atvieglojumu 100% apmērā no braukšanas maksas. Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis (JV) piektdien raidījumā "Spried ar Delfi" atzina, ka šāds priekšlikums radies pēc konsultācijām ar epidemiologiem, jo dati par saslimstību ar Covid-19 liecina, ka inficēšanās attiecīgajā vecuma grupā pieaug.


Atbildot uz jautājumu par plānotajiem pasākumiem epidemioloģisko risku mazināšanai galvaspilsētas sabiedriskajā transportā, Ķirsis sacīja, ka, atšķirībā no aizvadītā gada pavasara, kad pēc ārkārtas situācijas pašvaldība atcēla braukšanas maksas atvieglojumus arī citām iedzīvotāju grupām, šobrīd tiek domāts tikai par atvieglojumu atcelšanu skolēniem.

"Mācības notiek attālināti. Labi, ja ir kaut kādi treniņi, kuri drīkst notikt svaigā gaisā, bet principā skolēniem tāda būtiska iemesla pārvietoties nav, bet mēs redzam, ka viņi pārvietojas. Tas varētu būt virziens, kurā mēs nākamnedēļ varētu pieņemt lēmumu, iespējams, šīm grupām atcelt atlaidi," atzina Ķirsis.

Savukārt braukšanas maksas atvieglojumus senioriem pagaidām neesot plānots atcelt. "Ja mēs skatāmies, salīdzinām pavasari ar šo brīdi, mēs uzskatāmi redzam, ka pavasarī senioriem bija tendence, ka viņi pārvietojas arī šajās te "pīķa stundās"," norādīja Ķirsis, uzsverot, ka tagad vecāka gada gājuma ļaužu pārvietošanās paradumi ir mainījušies un viņi sabiedrisko transportu izmanto dienas vidū.

Piedāvājam noskatīties raidījuma nozīmīgākās epizodes:

Ķirsis apgalvoja, ka, salīdzinājumā ar aizvadītā gada pavasari, ir uzlabojušās arī tehniskās iespējas sekot līdzi "Rīgas Satiksmes" transportlīdzekļu piepildījumam un nepieciešamības gadījumā norīkot papildu transportlīdzekļus pašos noslogotākajos maršrutos. Viņš raksturoja arī rīdzinieku pārvietošanās paradumus – .

Atbildot uz "Delfi" žurnālistes Martas Sondores komentāru, ka diez vai Rīgas sabiedriskajā transportā iespējas inficēties ir mazākas nekā starppilsētu sabiedriskajā transportā, Ķirsis minēja kādu apsvērumu, kādēļ viņš šādam uzskatam nepiekrīt – .

Komentējot iedzīvotāju neapmierinātību ar bagātīgās snigšanas izraisītajām neērtībām, Rīgas vicemērs izteicās, ka "mēs esam strādājuši pie izpratnes, kas ir kvalitatīvi padarīts darbs" – .

Paralēli Satiksmes departamenta "izpratnes uzlabošanai" tiekot paģērēts arī kontrolēt arī nolīgto ielu tīrītāju veikumu. Tiekot plānots arī audits, lai izvērtētu Satiksmes departamenta attiecības ar nolīgtajiem komersantiem – .

Ķirsis izskaidroja savu versiju par to, kā varētu mainīt ielu uzturēšanas sistēmu galvaspilsētā un mudināt privātīpašniekus sakopt namiem piegulošās ietves – un 19:28.

Galvaspilsētas vicemērs arī pauda savas domas par to, cik saistošas pašvaldības institūcijām ir vadlīnijas par sāls izmantošanu ielu un ietvju attīrīšanai no sniega un ledus – .

Viņš atklāja, kad izšķirsies Aleksandra Čaka ielā izveidoto eksperimentālo velojoslu liktenis – .

Ķirsis pamatoja, kādēļ uzskata, ka vairāk nekā 3000 iedzīvotāju parakstītais iesniegums ar piedāvājumu Rīgas domes deputātiem piešķirtās bezmaksas autosstāvvietas aizvietot ar e-taloniem "Rīgas Satiksmē", vairs nav jāizskata pašvaldības domes sēdē – .

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!