Atšķirībā no aizvadītā gada, kad Covid-19 pandēmijas dēļ pat divas reizes tika mainīts ārkārtas pašvaldību vēlēšanu datums galvaspilsētā Rīgā, šā gada jūnija sākumā paredzētās pašvaldību vēlēšanas pārējā Latvijā pārceltas netiks. To pirmdien raidījumā "Spried ar Delfi" paziņoja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP).

Par vēlēšanu atlikšanu jeb pārcelšanu varētu runāt tikai tad, ja situācija kļūtu nekontrolējama, taču šobrīd šādam lēmumam, kas, Pleša vērtējumā, būtu uzskatāms par "demokrātijas stūrakmeņu grūstīšanu", neesot pamata.

Izklāstot savus apsvērumus,viņš teica: "Kad tikko pandēmija sāka izplatīties, pie aptuveni 40 gadījumiem dienā mēs slēdzām uz divām-trim nedēļām pilnībā visu ciet un gājām cietajā lokdaunā. Tagad jāsaka, ka mēs ar daudz lielākiem skaitļiem kaut kādā mērā spējam dzīvot, daļēji arī ekonomika spēj funkcionēt un es domāju, ka šajā situācijā nav pamata runai par vēlēšanu pārcelšanu uz vēlāku datumu."

Plešs norādīja, ka vēlēšanas Covid-19 otrā viļņa laikā notikušas arī citviet pasaulē.

Turklāt Ministru kabinets jau lēmis, ka aptuveni 5000-7000 iedzīvotāji, kas ir iesaistīti vēlēšanu organizēšanā, tiks vakcinēti prioritārā kārtībā, pauda ministrs.

Piedāvājam noskatīties raidījuma nozīmīgākās epizodes:







Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!