"Es noteikti teiktu, ka nevar atļaut šādus izņēmumus," tā, atbildot uz lūgumu komentēt šonedēļ sociālajos tīklos plaši izskanējušos aicinājumus atļaut brīvprātīgi vakcinēties ar uz vairākām dienām apturētajām "AstraZeneca" vakcīnām tiem, kas to vēlas un ir gatavi uzņemties riskus, uzsvēra Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes asociētā profesore Signe Mežinska.

Imunizācijas valsts padomes priekšsēdētāja Dace Zavadska "Spried ar Delfi" apliecināja, ka iespēja ļaut brīvprātīgi vakcinēties ar "AstraZeneca" vakcīnām, kuru izmantošana Latvijā uz vairākām dienām bija apturēta, ir tikusi apspriesta. Šādu jautājumu – vai situācijā, kad vakcinācija ar "AstraZeneca" ir apturēta, esot uzdevuši komunikācijas jautājumu speciālisti. "Bet visi bija vienisprātis – ja ir piesardzība, tad ir piesardzība visiem," atklāja Zavadska.

Viņa arī atzīmēja, ka medikamentu un vakcīnu pētījumu organizatori ir īpaši apmācīti, apguvuši labas klīniskās prakses. Savukārt tie mediķi, kas strādā vakcinācijas kabinetos, šādas prasmes nav apguvuši, tādēļ no viņiem nevar prasīt, lai viņi uzņemtos vēl papildus pienākumus.

Piedāvājam noskatīties raidījuma nozīmīgākās epizodes:

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!