ASV prezidents Džo Baidens intervijā telekanālam ABC apstiprinoši atbildējis uz žurnālista jautājumu, vai viņš uzskata, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir slepkava, kā arī norādījis, ka, viņaprāt, Putinam nav dvēseles. Trešdien, 24. martā plkst. 14.00 raidījumā "Spried ar Delfi" runājām par to, kā šie izteikumi saasinājuši ASV un Krievijas attiecības. Raidījumā Madara Fridrihsone izjautāja Eiropas Politikas analīzes centra pētnieku Mārtiņu Hiršu. Savus jautājumus uzdeva un jaunumus komentēja arī "Delfi" žurnālists Andris Kārkluvalks.

Komentējot ASV prezidenta Džo Baidena sacīto, Kremļa saimnieks izteicies, ka "tāds tādu pazīst". Putins vēlāk arī paziņoja, ka dos rīkojumu Ārlietu ministrijai sākt gatavot telefonsarunu ar ASV prezidentu Džo Baidenu. Reaģējot uz Baidena izteikumiem, Krievija steidzami atsauca uz konsultācijām savu vēstnieku Vašingtonā.

Tikmēr ASV politiologs Leons Ārons žurnālā "Politico Magazine" publicētā komentārā izteicies, ka pašreizējā situācija Krievijā daudzējādā ziņā atgādina 2013. gadu, un prezidents Vladimirs Putins sava reitinga celšanai atkal var domāt par "mazu uzvaru nesošu karu". Šajā nolūkā Putins varot noorganizēt hibrīdoperāciju Baltijas valstīs, kur dzīvo daudz etnisko krievu, spriedis Ārons.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!