Ministru kabinets janvārī piešķīra vairāk nekā septiņus miljonus eiro ar mērķi samazināt Covid-19 pandēmijas radīto ilglaicīgo negatīvo ietekmi uz sabiedrības psihisko veselību. 19. aprīlī pulksten 14 raidījumā "Spried ar Delfi" Andris Auzāns iztaujāja Latvijas Psihiatru asociācijas prezidentu Māri Taubi par to, kāda ir pandēmijas ietekme uz mūsu prātiem un kā ar to labāk cīnīties. Raidījumā piedalījās arī "Delfi" žurnālu satura redaktore Dita Vinovska.

Valdības piešķirtais finansējums ļaus ģimenes ārstiem nozīmēt saviem pacientiem desmit valsts apmaksātas konsultācijas pie psihologa vai psihoterapeita, kā arī celt sabiedrībā balstītu pusaudžu psihiskās veselības pakalpojumu pieejamību.

Kā norādījuši zinātnieki, Covid-19 pandēmija un tās ierobežošanai noteiktie drošības pasākumi var negatīvi ietekmēt cilvēku psihisko veselību, strauji pieaugot tādu traucējumu kā trauksme vai depresija izplatībai. Atsevišķās valstīs pētnieki arī pauduši satraukumu par pašnāvību skaita palielināšanos.

Māris Taube ir Latvijas psihiatru asociācijas prezidents, Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra ambulatorā centra "Veldre" vadītājs un Rīgas Stradiņa Universitātes profesors.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!