20. septembrī savu pirmizrādi piedzīvo daudzsēriju vēsturiskā filma "Emīlija. Latvijas preses karaliene", kurā stāstīts par starpkaru Latvijas ietekmīgāko mediju "Jaunākās ziņas" un "Atpūta" izdevēju Emīliju Benjamiņu. Edgars Bāliņš par to raidījumā "Spried ar Delfi" runāja ar filmas producentu Gintu Grūbi un vēstures konsultanti Inetu Lipšu.

Filmas stāsts sešās spēlfilmās un vienā dokumentālā sērijā aptver laika periodu no Benjamiņas izdotā žurnāla "Atpūta" pirmsākumiem līdz viņas bojāejai Sibīrijā. Katra sērija atspoguļo kādu Benjamiņas dzīves posmu, parādot dažādas viņas personības šķautnes: ģimenes dzīvi, uzņēmējdarbību, sociālā statusa nostiprināšanu, ietekmi uz politiskajām un kultūras norisēm 20. un 30. gados un beigās pašas darbinieku nodevību.

Benjamiņas lomu atveido aktrise Guna Zariņa, Antonu Benjamiņu atveido Juris Bartkevičs, Jāni Benjamiņu – Raimonds Celms. Filmas izveide sākta 2020. gada septembrī, filmēšana notika daudzās ar sižetu saistītās vēsturiskās vietās – gan Benjamiņu namā Rīgā, gan Valdeķu muižā. Dokumentālajā sērijā izmantoti Benjamiņu ģimenes arhīvu materiāli.

Pēc pirmizrādes filma no 23.septembra būs pieejama skatītājiem izklaides platformā "Tet+", bet no 1. oktobra – kinoteātros visā Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!