Covid-19 pandēmijas dēļ XII Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki šogad notiks elektroniskā formātā – tā plāno svētku rīkotāji. Šī iecere gan raisījusi asas diskusijas, tostarp aicinājumus svētkus šogad nerīkot. Trešdien, 26. maijā, pulksten 14 raidījumā "Spried ar Delfi" Andris Auzāns par "E-dziesmusvētkiem" runāja ar XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku folkloras programmas vadītāju Māru Mellēnu, kā arī ar Talsu novada Bērnu un jauniešu centra direktori un svētku koordinatori Doloresu Leperi.

Plānots, ka svētku kopējo programmu veidos 15 dažādas norises kora dziedāšanā, vokālajā mūzikā, instrumentālajā mūzikā, dejā, vizuālajā un vizuāli plastiskajā mākslā, folklorā. Norises pamatā plānotas pašvaldībās, pēc iespējas tuvāk dzīvesvietai, ārtelpās. Norises tiks iemūžinātas videoierakstos, veidojot drošus "e-dziesmusvētkus". Svētku rīkotāji uzstāj, ka nepieciešams nodrošināt svētku tradīcijas nepātrauktību.

Gatavību piedalīties svētkos esot izteikuši 80% Latvijas pašvaldību un 2090 kolektīvi ar vairāk nekā 40 000 dalībnieku. Tomēr vairākas pašvaldības paziņojušas ka šādos svētkos nepiedalīsies. Talsu novads ir viens no tiem, kuri uzskata, ka dalība šādos svētkos būtu bezatbildība.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!