Reliģijas lietu konsultatīvās padomes attālinātā sēdē 23. martā ar reliģisko organizāciju pārstāvjiem apspriesta epidemioloģiskās drošības prasību ievērošana dievnamos Lieldienu laikā. Pirmdien, 29. martā plkst. 14 raidījumā "Spried ar Delfi" Madara Fridrihsone par to iztaujāja Tieslietu ministrijas valsts sekretāra vietnieci Lailu Medinu un Rīgas Doma dekānu Eliju Godiņu.

Valdība iepriekš atbalstījusi Tieslietu ministrijas piedāvājumu Covid-19 pandēmijas apstākļos Lieldienu laikā pagarināt reliģisko organizāciju darba laiku. Naktī uz 4. aprīli baznīcām tika atļauts darbu turpināt līdz plkst.1 naktī.

Atbilstoši Ministra kabineta rīkojumam par ārkārtējās situācijas izsludināšanu, ārkārtējās situācijas laikā reliģiskās darbības veikšanas vietās gan apmeklētājiem, gan garīgajam un kalpojošam personālam jālieto mutes un deguna aizsegi, jāievēro divu metru distance un reliģiskās darbības veikšanas vietā nedrīkst atrasties vairāk par 20% cilvēku no kopējā iespējamā cilvēku skaita, ievērojot to, ka uz katru apmeklētāju tiek nodrošināti desmit kvadrātmetri.

Amatpersonas un kristīgās draudzes aicina Lieldienas svinēt mājās, dievkalpojumus vērojot tiešsaistē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!