Līdzīgi kā citus gadus, arī šogad 1. martā sākas gada ienākumu deklarāciju iesniegšana – iepriekšējos gados tās pavadoņi bija elektroniskās deklarācijas sistēmas pārslodze marta pirmajās dienās un neapmierinātība ar nodokļu parādiem, kas izveidojušies, piemērojot progresīvās ienākuma nodokļa likmes un diferencēto neapliekamo minimumu. Situāciju šogad raidījumā "Spried ar Delfi" skaidros Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme.

Jaunzemi tiešraidē pirmdien, 1. martā iztaujāja "Delfi" žurnāliste Madara Fridrihsone. Savukārt eksperta lomā raidījumā iejutās Evija Kropa no "Swedbank" Finanšu institūta.

Daļai iedzīvotāju gada ienākumu deklarācijas ir jāiesniedz obligāti, savukārt pārējie to var darīt brīvprātīgi, lai atgūtu pārmaksāto iedzīvotāju ienākuma nodokli par izdevumiem, kas saistīti ar izglītību, veselības aprūpi vai uzkrājumu veidošanu. Tiem iedzīvotājiem, kam progresīvās ienākuma nodokļa likmes vai diferencētā neapliekamā minimuma piemērošanas dēļ ir izveidojusies nodokļu piemaksa jeb nodokļu parāds, deklarācijas ir jāiesniedz obligāti.

Valsts ieņēmumu dienests šobrīd administrē arī dīkstāves pabalstu izmaksu – kopš aizvadītā gada 1. decembra pabalsti izmaksāti vairāk nekā 21 tūkstoša uzņēmumu darbiniekiem, kā arī teju 15 tūkstošiem pašnodarbināto.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!