Šonedēļ spēkā stājās virkne jaunu ierobežojumu Cocvid-19 izplatības ierobežošanai, tostarp nevakcinēti vai Covid-19 nepārslimojuši cilvēki varēs apmeklēt tikai pirmās nepieciešamības preču tirdzniecības vietas. Par to, kādēļ ieviesti tieši šādi ierobežojumi un kā tos piemērot praksē Andris Auzāns 12. oktobrī pulksten 13.30 raidījumā "Spried ar Delfi" runāja ar Ekonomikas ministrijas parlamentāro sekretāri Ilzi Indriksoni (NA), Veselības ministrijas parlamentāro sekretāru Ilmāru Dūrīti (A/P) un tirdzniecības centra "Domnina Shopping" direktori Dinu Bunci.

Jau vēstīts, ka no 11. oktobra Latvijā uz trim mēnešiem izsludināta ārkārtējā situācija, kuras laikā daudzas tirdzniecības vietas varēs apmeklēt tikai personas ar Covid-19 pārslimošanas vai vakcinācijas sertifikātu. Izņēmumi, kuri paliks pieejami visiem, ir pārtikas veikali, aptiekas, optikas veikali, dzīvnieku barības veikali, preses tirdzniecības vietas, higiēnas preču veikali, telekomunikāciju veikali un degvielas uzpildes stacijas. Lielveikaliem, kuros atrodas abu veidu veikali, būs jānodala abas apmeklētāju plūsmas. Tāpat tirdzniecības centros nedēļas nogalēs strādāt drīkstēs tikai atsevišķu kategoriju preču veikali.

Iepriekš ierobežojumu ieviešana tieši tirdzniecības jomai tika atlikta, domstarpību starp Veselības un Ekonomikas ministrijām dēļ. Mediķi un akadēmiskās vides eksperti gan pauduši kritiku, ka arī pašreizējie ierobežojumi ir pārāk maigi un Covid-19 saslimšanas izplatību neapturēs.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!