Saeima pirms nedēļas sāka darbu pie vairāku frakciju deputātu iesniegtiem grozījumiem Dzīvnieku aizsardzības likumā, kas paredz no 2026. gada 1. janvāra aizliegt dzīvnieku audzēšanu un turēšanu, ja tās galvenais nolūks ir kažokādu ieguve. Par to Monika Cālīte 22. septembrī pulksten 12 raidījumā "Spried ar Delfi" runāja ar biedrības "Dzīvnieku brīvība" vadītāju Katrīnu Krīgeri un Latvijas Zvēraudzētāju asociācijas valdes locekli Sandru Vilciņu.

Likumprojektu sagatavoja deputāti no teju visām Saeimas frakcijām, kas pārstāv gan valdības koalīciju, gan opozīciju - Krista Baumane (AP), Linda Medne (JKP), Dace Rukšāne-Ščipčinska (AP), Atis Lejiņš (JV), Ilmārs Dūrītis (AP), Regīna Ločmele (S), Edgars Tavars (ZZS), Ramona Petraviča (PCL), Valērijs Agešins (S), Evija Papule (R) un Inguna Rībena. Tikai no Nacionālās apvienības likumprojektu nav parakstījis neviens deputāts. Par kažokzvēru audzēšanas nozari atbildīgo Zemkopības ministriju vada šīs partijas biedrs Kaspars Gerhards.

Tikmēr jau vairākas nedēļas sprostā pie Saeimas uzturas biedrības "Dzīvnieku brīvība" aktīvisti, kuri tādējādi pauž atbalstu kažokzvēru audzēšanas aizliegšanai.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!