Latvijas Ārstu biedrība (LĀB) pagājušonedēļ pieprasīja veselības ministra Daniela Pavļuta (A/P) demisiju. Šai prasībai pievienojās arī vairākas citas mediķu organizācijas. Tomēr politiķi nesteidzās demisijas pieprasījumu īstenot un publiskajā telpā izlauzās arī pašas LĀB vadībā pastāvošās domstarpības. Par to, cik pamatoti ir pārmetumi, un kā šādos apstākļos turpmāk sadarboties nozarei ar to pārraugošo ministriju Alina Lastovska raidījumā "Spried ar Delfi" 1. novembrī runāja ar Veselības ministrijas parlamentāro sekretāru Ilmāru Dūrīti (A/P) un LĀB prezidenti Ilzi Aizsilnieci.

Jau ziņots, ka LĀB ir pieprasījusi veselības ministra Pavļuta demisiju, pārmetot viņam "Veselības ministrijas ilgstoši pieļautās kļūdas krīzes vadībā un plānoto mediķu mobilizācijas izsludināšanu".

Premjers Krišjānis Kariņš tikās ar LĀB un paziņoja, ka saspīlējums starp veselības nozari un veselības ministru ir kritisks. Tomēr no valdošajā koalīcijā ietilpstošās Nacionālās apvienības līdera Raivja Dzintara izskanēja prognozes, ka veselības ministra maiņu šī valdība varētu nepārdzīvot un līdz šim no premjera tā arī nav izskanējis veselības ministra demisijas pieprasījums.

Tikmēr Latvijas Jauno ārstu biedrība paziņoja par sadarbības apturēšanu ar LĀB un tās pārstāvis Kārlis Rācenis izstājies no LĀB valdes. LĀB viceprezidents Roberts Fūrmanis publiski aicinājis Aizsilnieci atstāt amatu. Jāpiebilst gan, ka saskaņā ar publiski izskanējušo informāciju, Pavļuta demisijas pieprasījumu LĀB valde atbalstījusi vienbalsīgi.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!