Baumas par to, kad Latvijā darbu varētu uzsākt Vācijā bāzētais mazumtirdzniecība veikalu tīkls "Lidl" klīda vairākus gadus, līdz pats uzņēmums svētdien apstiprināja, ka tā veikali savas durvis vairākās Latvijas pilsētās vērs 7. oktobrī. Par to kā jauna spēlētāja ienākšana Latvijas veikalu tirgū ietekmēs konkurenci nozarē, darba tirgu un cenas patērētājiem Andris Auzāns 6. oktobrī raidījumā "Spried ar Delfi" runāja ar Agroresursu un ekonomikas institūta vecāko pētnieci Ingūnu Gulbi un Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes dekānu Gundaru Bērziņu.

Rīgā darbu sāks seši "Lidl" veikali, bet vēl pa vienam būs Liepājā, Ventspilī, Tukumā, Jelgavā, Ogrē, Valmierā, Jēkabpilī, Rēzeknē un Daugavpilī.

"Lidl" ir pārstāvēts 30 pasaules valstīs ar vairāk nekā 10 500 veikaliem. Baltijas valstīs pašlaik "Lidl" veikali strādā tikai Lietuvā. Kompānija "Lidl Latvija" reģistrēta 2016.gada oktobrī, un tās pamatkapitāls ir 251,5 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Vācijas "C E - Beteiligungs-GmbH".

"Lidl Latvija" pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2020. gada 1. marta līdz šā gada 28. februārim, strādāja ar 722 955 eiro apgrozījumu, kas ir 16,4 reizes vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi pieauga 2,1 reizi, sasniedzot 51,59 miljonus eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!