Aptuveni trešdaļa no visiem satiksmes negadījumiem ar cietušajiem saistīta ar nepareizu kreisā pagrieziena veikšanu, tādēļ Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (LTAB) šobrīd veic informatīvo kampaņu problēmas aktualizēšanai. Vienlaikus "Waze" tiek atzīmēti ne tikai "melnie" punkti uz Latvijas ceļiem, kuros negadījumos bieži iet bojā cilvēki, bet arī "pelēkie" - kur bieži notiek avārijas ar mazāk smagām sekām. Par to Monika Cālīte 19. oktobrī pulksten 12 raidījumā "Spried ar Delfi" runāja ar LTAB valdes priekšsēdētāju Jāni Abāšinu un Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieku Juri Jančevski.

LTAB skaidro, ka Latvijā nav aizliegts izdarīt apdzīšanas manevru krustojumos, ja vien konkrētās vietās to nenosaka īpaši aizliegumi, piemēram, regulējams krustojums, gājēju pāreja vai nepārtrauktā joslas sadalošā līnija. Šāda kārtība ir īpaši bīstama situācijās, kad kāds no satiksmes dalībniekiem vēlas veikt kreiso pagriezienu, bet aiz tā braucošais jau sācis vai vēlas sākt apdzīšanas manevru.

Apdrošinātāju līdzšinējā pieredze rāda, ka transportlīdzekļu vadītāji pārsvarā maldīgi uzskata, ka par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu ir atbildīgs tas, kurš ir veicis apdzīšanas manevru. Visbiežāk par šādiem negadījumiem atbildība jāuzņemas tieši kreisā pagrieziena veicējam, atsevišķos gadījumos - abiem.

Jau mēnesi "Waze" lietotnē autovadītāji tiek brīdināti arī par ceļu posmiem visā Latvijā, kuros ir augsts satiksmes negadījumu biežums. Aptuveni trešā daļa no šādām vietām ir saistīta ar kreiso pagriezienu un šī manevra bīstamību. Brīdinājumi "Waze" lietotnē tiek izvietoti, pamatojoties uz LTAB apkopotajiem datiem par vietām, kur visbiežāk notiek ceļu satiksmes negadījumi.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!