Ar svinīgu atklāšanas ceremoniju 23. jūlijā sākas 2021. gada olimpiskās spēles. Par Tokijā jau redzēto un vēl gaidāmo Monika Cālīte 23. jūlijā runāja ar tur klātesošajiem "Delfi" žurnālistiem - Sporta nodaļas redaktoru Uldi Strautmani un fotoredaktoru Kārli Dambrānu. Viņi arī turpmāk visu olimpisko spēļu laiku regulāri ziņos par olimpiskajām aktualitātēm un Tokijā notiekošo. Raidījumā piedalījās arī "Delfi" sporta nodaļas žurnālists Reinis Lācis.

Šoreiz atklāšanas ceremonijā katras valsts karogu nesīs divi sportisti - Latvijas delegācijā tie būs 3x3 basketbola komandas kapteinis Agnis Čavars un tenisiste Aļona Ostapenko.

Sākotnēji bija plānots, ka olimpiskās spēles Tokijā notiks 2020. gadā, bet Covid-19 pandēmijas dēļ tās tika pārceltas uz 2021. gadu. Organizatori uzsver, ka riski samazināti līdz minimumam un veikti jau tūkstošiem koronavīrusa testu, tomēr arī šogad spēles pavada bažas par jauniem slimības uzliesmojumiem un olimpiskajā ciematā pirms dažām dienām tika fiksēts arī kāds Covid-19 gadījums, bet kopumā starp visām spēlēm akreditētajām personām fiksēts jau 91 pozitīvs Covid-19 tests.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!