Jau vairāk kā nedēļu starptautiskajos medijos un sociālajos tīklos redzami skati kā Lielbritānijā šoferi stāv garās rindās uz benzīntankiem, reizēm paliekot arī bešā. Vai pie piegāžu problēmām, kas iztraucējušas gan autobraucēju, gan veikalu pircēju ikdienu un citiem līdzīgiem stāstiem no Lielbritānijas vainojams "Brexit", Covid-19 pandēmija vai citi faktori - par to 7. oktobrī raidījumā "Spried ar Delfi" Andris Auzāns runāja ar Lielbritānijā dzīvojošo latvieti, risku vadības speciālisti Edīti Brauelu un "Delfi" Biznesa nodaļas redaktoru Raivi Vilūnu.

Degvielas deficītu Lielbritānijā raisīja ne tik daudz tās trūkums, kā paniska degvielas izpirkšana, cilvēkiem baidoties, ka kravas auto šoferu trūkuma dēļ tā netiks nogādāta benzīntankos. Kaut vietējās energoresursu kompānijas uzstāja, ka naftas pārstrādes rūpnīcās ir gana degvielas, cilvēki bažījās, ka tā netiks piegādāta akūtā kravas auto šoferu trūkuma dēļ, ko Lielbritānija piedzīvo šobrīd.

Iepriekšējos mēnešos medijos bijuši redzami arī skati no pustukšiem lielveikalu plauktiem, kas tika skaidroti līdzīgi. Kā iespējamie faktori, kas iztrūkumu veicinājuši, tiek piesaukta gan Covid-19 pandēmija un tās laikā noteiktie pārvietošanās ierobežojumi, gan Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības, pēc kā valstī tika ieviesti daudz stingrāki imigrācijas noteikumi. Pat nacionālistiskā bulvārprese kā "Daily Mail" aicinājusi tos atvieglot, norādot, ka valstī trūkst divi miljoni darbinieku, sevišķi tādās jomās kā kravas pārvadājumi, sociālās aprūpes darbinieki, ēdināšana un tirdzniecība.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!