14. oktobrī sākas Rīgas Starptautiskais kino festivāls, kurā skatītājiem tiks demonstrētas vairāk nekā 100 filmas, kas iedalītas 10 tematiskajās sadaļās un piecās konkursu programmās. Par to, ko šogad sagaidīt no festivāla, Monika Cālīte 14. oktobrī pulksten 12 raidījumā "Spried ar Delfi" runās ar festivāla vadītāju Lieni Treimani un režisoru Dāvi Sīmani.

Šoruden festivāls norisināsies no 14. līdz 24. oktobrim. Konkursa filmas tiks demonstrētas skatītājiem gan klātienē, kinoteātrī "Splendid Palace", gan tiešsaistē visā Latvijas teritorijā. Festivāla balvas un 3000 eiro godalgas ieguvēju izvēlēsies starptautiska kino profesionāļu žūrija. Visas konkursā iekļautās filmas RIGA IFF piedzīvos savas Latvijas pirmizrādes.

Sīmanis ir festivāla atklāšanas filmas "Es piedzimu Rosellīni" scenārija līdzautors, kā arī festivāla konkursa programmā iekļautās filmas "Gads pirms kara" režisors.

Šī gada Pilnmetrāžas filmu konkursa dalībnieku vidū ir arī režisors Valdimārs Jouhansons ar filmu "Jērs", režisore Laila Pakalniņa ar filmu "Spogulī", režisors Danešs Naģs ar kinolenti "Dabiskā gaismā", režisore Juldusa Bahtiozina ar filmu "Zvejnieka meita", režisori Malgožata Šumovska un Mihals Englerts ar filmu "Nekad vairs nesnigs", režisors Juliāns Radlmaiers ar filmu "Asinssūcēji - marksistiska vampīrkomēdija", režisors Andrjus Blažēvičs ar filmu "Skrējēja" un režisore Renāta Ļitvinova ar filmu "Ziemeļu vējš".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!