Jaunais mācību gads sācies arī augstākajā izglītībā, sev līdzi nesot gan pārmaiņas studentu stipendiju apmēros, gan mācību formā - šogad tās klātienē varēs apmeklēt tikai studenti ar Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu. Par to Monika Cālīte 6. septembrī raidījumā "Spried ar Delfi" pulksten 14 runāja ar Latvijas Studentu apvienības prezidentu Kristaferu Zeiļuku un "Delfi" galvenā redaktora pienākumu izpildītāju Filipu Lastovski.

Jau vēstīts, ka augusta vidū valdošā koalīcija vienojās studentu stipendijas bāzi palielināt līdz 140 eiro, kā arī izveidot īpašu sociālo stipendiju "Studētgods" jauniešiem no daudzbērnu ģimenēm, kuras ikmēneša apjoms būs 160 eiro.

Tāpat vēstīts, ka augusta vidū valdība apstiprināja kārtību kādā klātienes mācības notiks augstākās izglītības iestādēs - klātienē tajās piedalīsies tikai studējošie ar sadarbspējīgu vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu. Līdz 10. oktobrim gan turpināsies pārejas periods, kurā klātienē studēt varēs arī tie, kuri pēdējo 48 stundu laikā veikuši negatīvu Covid-19 testu.

Jāpiebilst, ka arī portāls "Delfi" arī šogad ziedo Latvijas Universitātes fondam 10 000 eiro un 6. septembrī izsludinās pieteikšanos "Delfi" stipendijai, kura tiks sadalīta starp diviem izcilniekiem, katram nodrošinot 5 000 eiro. Visi LU fonda stipendiju saņēmēji, līdz pat mācību gada beigām tiks nodrošināti ar bezmaksas pieeju "Delfi plus" saturam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!