Būtiski pieaugusi spriedze Krievijas un Ukrainas attiecībās. To pastiprina Krievijas karaspēka aktivitātes pie Ukrainas robežas un pamiera pārkāpumi Austrumukrainā. Pirmdien, 12. aprīlī pulksten 14 raidījumā "Spried ar Delfi" par situāciju reģionā Andris Auzāns izjautāja Austrumeiropas politikas pētījumu centra pētnieku Mārci Balodi. Radījumā piedalījās arī "Delfi" Ārzemju ziņu nodaļas redaktors Ansis Īvāns.

Pēdējo nedēļu laikā novērota Krievijas karaspēka koncentrēšanās pie Ukrainas robežām. Vērojama arī Krievijas apbruņoto kaujinieku aktivizēšanās Ukrainas austrumos, krasi pieaugot pērn noslēgtā pamiera pārkāpumu skaitam.

Krievijas prezidenta administrācijas vadītāja vietnieks Dmitrijs Kozaks ceturtdien paziņojis, ka "atkarībā no konflikta mērogiem Maskava var būt spiesta aizstāvēt savus pilsoņus" Austrumukrainā. Kozaks piebildis, ka karadarbības uzsākšana no Kijevas puses "būs Ukrainas gala sākums". Viņš arī brīdinājis, ka Ukrainas iestāšanās NATO novedīs pie valsts sabrukuma.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis otrdien aicinājis NATO paātrināt valsts uzņemšanu aliansē, norādot, ka tas ir vienīgais veids, kā pielikt punktu karadarbībai Austrumukrainā. Zelenskis ceturtdien devies uz Austrumukrainu, lai apmeklētu frontes līniju.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!