Kaut asas diskusijas raisījušas organizatoru noteiktās cenas uz atlikušajām pasaules hokeja čempionāta spēlēm Rīgā – tās svārstās starp 110 un 340 eiro par maču – hokejists Juris Štāls raidījumā "Spried ar Delfi" pauda cerību, ka tomēr atradīsies līdzjutēji, kuri būs gatavi no šādas summas šķirties, lai baudītu hokeju.

Kaut valdība iepriekš lēma, ka Rīgā notiekošā pasaules hokeja čempionāta spēles skatītāji nevarēs apmeklēt klātienē, Saeimas vairākums nobalsoja pretēji, un 1. jūnijā sākās biļešu tirdzniecība uz atlikušajām spēlēm, tostarp izšķirošo Latvijas izlases maču ar Vāciju. Sašutumu publiskajā telpā gan raisījušas organizatoru noteiktās biļešu cenas – 110 eiro uz maču starp Latviju un Vāciju, 165 eiro par iespēju klātienē vērot ceturtdaļfināla mačus, pusfinālu – 220 eiro, bet finālu – 340 eiro.

Štāls atgādināja, ka šādas biļešu cenas noteikusi nevis Latvija, bet turnīra organizētāji – Starptautiskā hokeja federācija – un jāpieņem, ka tās ir ekonomiski pamatotas. "Jā, protams, pasākums jau tuvojas saldajam ēdienam ceturtdaļfinālam, it sevišķi ar šo te Latvijas intrigu. Pasaules čempionāta rīkotāji arī grib nopelnīt. Protams, mēs apzināmies, ka ne visiem mūsu valstī ir paceļama šī te maksa, bet ņemsim vērā arī to, ka tas ir bizness, tas nevar būt par velti," prātoja bijušais Latvijas izlases hokejists.

Štāls arī atgādināja, ka no biļešu tirgotāju viedokļa nosacīti labvēlīgs ir fakts, ka cilvēki vienkārši ir izsalkuši pēc pasākumiem: "Ne kino, ne teātri, ne citi pasākumi netika apmeklēti. Cilvēki grib kaut ko sajust, saņemt izklaidi – noris tāds milzīgs pasākums un tev ir iespēja viņu klātienē apmeklēt – es domāju, tas cilvēkus vilks ārā un liks apmeklēt šīs spēles."

Sporta žurnālists Ulvis Brože gan bija skeptiskāks. Viņš norādīja, ka pirmajā biļešu tirdzniecības stundā pārdotas jau 1500 biļetes, bet pēc tam tirdzniecības temps pierimis. Viņš gan atzina, ka citos gados fani parasti pirkuši biļetes uz vairākām spēlēm kā arī maksājuši par nokļūšanu un dzīvošanu čempionāta mītnes valstī, kas šogad nav jādara, tomēr šaubījās, vai pat ņemot to visu vērā, Latvijā atradīsies daudz cilvēku, kuri gatavi šķirties no 340 eiro, lai klātienē vērotu čempionāta finālmaču.

Piedāvājam iepazīties ar raidījuma spilgtākajām epizodēm:

Pats labākais scenārijs, kāds varēja salikties – tā Štāls spriež par Latvijas izlases iespēju tikt ceturtdaļfinālā un skatītāju klātbūtni spēlē ar Vāciju – .

Spēle ar Somiju lielākajai daļai Latvijas izlases bija labākā pasaules čempionātā, pauž Brože – .

Spēlētāji ar punktu rēķināšanu nenodarbojas, Štāls smaida par žurnālistu kaismīgajām spekulācijām par to, kādi citu komandu rezultāti Latvijai būtu izdevīgāki – .

Štāls Vācijas izlasi raksturo kā gados jaunu komandu, kas palēnām jau ir iespēlējusies un saredz savu iespēju tikt ceturtdaļfinālā – .

Vācijas komanda bieži spēlē uz noteikumu pārkāpumu robežas, Latvijas izlasei jābūt gatavai "sisties" par uzvaru, secina Brože – .

Jārēķina trakāk nekā vidusskolas matemātikas eksāmenā, par Latvijas izlases izredžu aprēķināšanu secina Brože – .

Štāls sagaida smagu spēli ar Vācijas izlasi, cer uz pozitīvu iznākumu, bet rezultātu prognozēt atturas – .

Brože sevi sauc par sliktāko prognozētāju Latvijas hokeja vēsturē, bet spriež, ka spēle ar Vāciju būs mazrezultatīva, un tā būs spēle "uz nažiem" – .

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!