Foto: Shutterstock
Šī vasara bijusi tik sausa un karsta, ka meža pazinējiem radušās pamatotas bažas ne tikai par sēņu, bet arī par brūkleņu ražu. Dažuviet izskatījies, ka brūkleņu ziedi sakaltuši un ogu nebūs. Bet Meža māte zina, kā savus bērnus izlolot: gan sēnes sāk parādīties, gan brūklenāji sāk sārtoties!

Arī Rīgas Centrāltirgus "Facebook" kontā parādījusies priecīga ziņa: tirgū ienākušas brūklenes!

Kurš gan nezina – ābolu un brūkleņu zapte ir pati labākā. Ļoti iespējams, ka ābolu un brūkleņu zapte ir mūsu nacionālā zapte – ar saldumiņu un rūgtumiņu reizē, no dārza un no meža labumiem reizē, vienkāršas, visiem pieejamas, pašu rokām salasāmas ir gan brūklenes, gan āboli. Un tieši šī zapte vislabāk der pie nacionālas nozīmes leģendāriem ēdieniem.

Foto: Shutterstock

Tā ir visgardākā gan pie pankūkām, gan pie asinsdesas. Un brūkleņu zaptes plātsmaizes ar tām bagātīgajām, sviestainajām drupačām, tās taču ir īsts gardums. Un visīstākās garšas tortes un kūkas arī nav iedomājamas bez ābolu un brūkleņu saldenrūgtās zaptes kārtas!

Foto: Lauru lapa
Asinsdesa jāēd ar ābolu un brūkleņu zapti!

Foto: Shutterstock

Starp kūkas kārtām vienai jābūt ābolu un brūkleņu zaptes kārtai jābūt un viss, tad garša ir visīstākā un labākā.

Šogad brūklenes, kā jau daudz kas cits, ieradušās vēlāk – tieši uz pirmajām salnām. Tās iekodīsies, un brūkleņu sezona, visticamāk, būs īsāka nekā citkārt. Lai nu kā – pirmās ir klāt, un "Tasty" ar prieku dalās brūkleņu gardumu receptēs!

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!