Foto: Shutterstock
Prosas - piena putra, ja gatavosi, kā receptē, tad nebūs ne rūgta ne cieta!
75Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

prosa piens sāls cukurs vaniļas cukurs

Pagatavošana

1

Prosu aplej ar verdošu ūdeni un notur 10 minūtes. Tā atkārto to procesu reizes 5 (process noņem rūgtumu).

2

Tad uz tīrajiem, izskalotajiem graudiem uzlej pienu tā kā apmēram rīsiem.

3

Vāra un pieliek sāli, cukuru un vaniļas cukuru. Visu uz lēnas uguns uzvāra un, tad ietin daudzos dvielīšos, spilvenos. Vai, ja ir tāds brīnums, kā maizes krāsns, tad nu tur.

4

Un no rīta ņem ārā, ēd gardu muti ar ievārījumu, aukstu pienu, uzkaisa kanēli vai tāpat. Jādara visi darbi vakarā, tad putra gatava no rīta, kad mēģināju saīsināt procesu, tad bija putra rūgta un cieta.

Iesūtīja: gija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!