Foto: Shutterstock
Sātīga un garda šķelto zirņu zupa bez kripatiņas gaļas.
60Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1 kartupelis1 sīpols2 burkāni2 seleriju kāti1 glāzešķeltie zirņi pēc garšassāls pēc garšasmelnie piparu graudi1.5 lūdens2 lauru lapas3 ķiploka daiviņas pētersīļi

Pagatavošana

1

Zirņus noskalo un izmērcē (var iemērkt no rīta). Kartupeļus, sīpolus un burkānus nomizo. Dārzeņus un selerijas kātus sagriež kubiņos,

2

Katlā uzkarsētā eļļā pāris minūtes apcep burkānus, selerijas un sīpolus.

3

Katlā liek visas pārējās zupas sastāvdaļas, pārlej ar elektriskajā tējkannā uzkarsētu ūdeni, pievieno sāli, piparus, lauru lapu un vāra aptuveni 20-25 minūtes vai līdz zirņi ir mīksti.

4

Kad zupa gatava, tajā iemaisa sarīvētas vai caur spiedi izspiestas ķiploka daiviņas. Pirms pasniegšanas pievieno kapātus pētersīļus.

Iesūtīja: Vina

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!