Foto: Shutterstock
Hinkaļi ir gardi un aromātiski palmeņi gruzīnu gaumē. Tos var ēst gan vārītus, gan ceptus. Hinkaļus ēd ar rokām, turot tos aiz mīklas "kātiņa" un izsūcot gardo buljonu.
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

PILDĪJUMAM:500 gliellopa maltā gaļa500 gcūkgaļas maltā gaļa1 saujasvaigs koriandrs pēc garšasmalti sarkanie pipari pēc garšaskumins, malts pēc garšassāls1 gab.sīpols1 glāzeūdens MĪKLAI: kviešu milti ūdens sāls

Pagatavošana

1

Gatavo pildījumu. Nomizo un sakapā sīpolu. Pievieno pārējās sastāvdaļas un samaisa viendabīgā masā.

2

Pildījumam jāiznāk mīkstam, mīkstākam kā pelmeņu pildījumam un to nedrīkst ievīstīt cieši, jo vārot iztek ļoti garda suliņa. Šī iemesla dēļ hinkaļus ēd ar rokām, sākot no sāna, jo ēdot ar nazi un dakšiņu iztek viss labums. Ēdot var uzbērt melnos piparus, ja par maz asuma.

3

Gatavo mīklu. Sajauc miltus ar ūdeni, pēc garšas pievienogot sāli. Mīklai jābūt tādai, lai to varētu rullēt (biezai).

4

Izrullē mīklu, ar apakštasīti izspiež aplīšus, kuru centrā liek pildījumu, tad no visām pusēm mīklu saņem kopā, 2 reizes sagriež un iespiež. Sanāk tāds kā saišķītis ar astīti vidū. Met verdošā sālsūdenī un izņem, kad hinkaļi uzpeld.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!