Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pa nakti iemērc pupas, apsāla gaļu un noglabā ledusskapī. Nākamajā dienā gatavošanu plāno tā, lai visas ēdiena sastāvdaļas būtu gatavas apmēram vienā laikā. Visilgāk gatavosies flanksteiks, apmēram 2 - 3 stundas. To visbiežāk pasniedz nevis sagrieztu gabaliņos, bet saplucinātu šķiedrās. Lai to varētu izdarīt, gaļu sutina ļoti mīkstu.
Notīra un gabaliņos sagriež burkānus, seleriju un sīpolu. Katlā ielej eļļu, sakarsē. Gaļu pirms apcepšanas noslauka sausu. Kad eļļa karsta, apcep gaļu brūnu no abām pusēm. Izņem to no katla un noliek malā. Liek katlā dārzeņus un maisot cep apmēram 5 minūtes. Uz rīves sarīvē tomātu un pievieno dārzeņiem, ar koka lāpstiņu skrāpējot, atmazgā no katla apakšas piecepumus. Tomātu karsē apmēram minūti.
Liek katlā atpakaļ gaļu. Ielej ūdeni tik daudz, lai gaļa būtu tik tikko nosegta, pievieno ķiplokus un lauru lapu. Strauji uzvāra ūdeni, pēc tam noregulē nelielu karstumu un sutina gaļu, līdz tā mīksta. Apmēram stundu pirms gaļa gatava, pievieno pēc garšas sāli.
Sālsūdenī novāra pupas (tas aizņems apmēram 2 stundas). Sālsūdenī ar nedaudz pievienotu citronu sulu novāra rīsus (tas aizņems apmēram pusstundu). Īsi pirms pasniegšanas pannā izkausē sviestu, pārgriež banānus gareniski uz pusēm un sviestā no abām pusēm cep brūnus. Pasniedz, uz šķīvja liekot nedaudz rīsus, pupas, šķiedrās saplēstu gaļu (vai gabaliņos sagrieztu) un cepto banānu.