Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Garda plakanā maizīte ar saldu kokosriekstu skaidiņu un rozīņu pildījumu indiešu gaumē – "Peshwari Naan". To var ēst gan pie pamatēdieniem, gan saldajiem, apziežot maizīti ar ievārījumu, džemu vai čatniju.
90Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
500 gmilti7 gsausais raugs1 TKsāls3 ĒKsaulespuķu eļļa sviests cepšanai PILDĪJUMAM:100 gkokosriekstu skaidiņas150 grozīnes2 ĒKpūdercukurs1 šķipsnasāls50 ggī sviests vai parastais sviests

Pagatavošana

1

Bļodā sajauc kopā miltus, raugu un sāli. Eļļu pielej traukā, kur ielieti 300 ml silta ūdens. Pēc tam šķidrumu pielej miltiem un visu kārtīgi samaisa, lai veidotos mīkla.

2

Mīklu liek uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem, un mīca 5–8 minūtes, līdz tā ir staipīga.

3

Mīklas kukulīti liek ar eļļu ieziestā bļodā un apklāj ar virtuves dvielīti. Mīklu atstāj siltā vietā uzrūgt aptuveni stundu, līdz tās apjoms palielinājies divas reizes.

4

Pildījumu pagatavo pavisam vienkārši – sajauc kopā kokosriekstu skaidiņas, rozīnes, pūdercukuru, sāli un gī sviestu.

5

Mīklu sadala sešās vienādās daļās. Katru mīklas gabaliņu izmīca un savirpina apaļā kukulītī.

6

Ar mīklas rulli katru mīklas gabaliņu izrullē apaļu, aptuveni desmit centimetru diametrā.

7

Pildījumu sadala sešās daļās, katru porciju liekot pa vidu izrullētajai mīklai. Mīklas maliņas pēc tam noloka pāri pildījumam.

8

Mīklas kukulīti ar pildījumu apgriež otrādi un izrullē lielākā aplī, kas ir 13 centimetru diametrā.

9

Uzkarsē smagu pannu, vislabāk čuguna, uz plīts. To ietauko ar izkausētu sviestu vai gī sviestu.

10

Uz pannas liek vienu "naan" plācenīti un cep aptuveni 1–2 minūtes, līdz tas sāk apbrūnēt. Pa virsu plācenītim uzsmērē izkausētu sviestu un griež to otrādi. Cep vēl 1–2 minūtes, līdz arī otra maizes puse apbrūnējusi.

11

Kad maize gatava, ņem nost no pannas un noliek siltā vietā, kamēr tiek izcepti atlikušie pieci maizes gabaliņi.

"Peshwari Naan" maizi var ēst gan siltu, gan atdzesētu. Atdzisušo maizi atkārtoti uzsilda cepeškrāsnī.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!