Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Pavisam mīksti pagatavotas cūkgaļas karbonādes ar kauliņu. Protams, var izvēlēties tādus gaļas gabaliņus, kuriem kaula nav, bet tas piedod gaļai īpašu garšu. Maltīti patīkami papildinās sidrs un dārzeņi.
120Minūtes
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 ĒKeļļa4 gab.cūkgaļas karbonādes250 gsaldi burkāni (piemēram, šantanē)2 gab.puravi1 gab.sīpols2 ĒKmilti500 mlsidrs175 gžāvētas aprikozes1 ĒKpilngraudu sinepes sāls melnie pipari PASNIEGŠANAI: kartupeļu biezputra zaļās pupiņas PIEDERUMI: kastrolis ar 1,75 litru ietilpību

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180oC.

2

Pannā vai kastrolī uzkarsē eļļu. Tajā liek apcepties cūkas karbonādes gabaliņus, līdz abas karbonādes puses skaisti apbrūninātas. Gaļas gabaliņus liek karstumizturīgā traukā, ko drīkst izmantot cepeškrāsnī.

3

Pannā, kurā iepriekš apcepa gaļu, liek gabaliņos sagrieztos burkānus, sagrieztus puravus un šķēlītēs sagrieztu sīpolu un visu apcep 5-8 minūtes, ik pa laikam apmaisot.

4

Pa virsu dārzeņiem kaisa miltus, pēc tam pakāpeniski pievieno sidru, sastāvdaļas kārtīgi apmaisot, līdz sabiezējusi mērce.

5

Pēc tam dārzeņiem pievieno žāvētās aprikozes, sinepes, kā arī sāli un svaigi maltus piparus.

6

Visas sastāvdaļas liek cepamtraukā virs apceptajiem karbonādes gabaliņiem un liek cepties cepeškrāsnī aptuveni 90-105 minūtes, līdz gaļa ir mīksta.

7

Pasniedz kopā ar kartupeļu biezputru un novārītām zaļajām pupiņām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!