Foto: Shutterstock
Gardu, zeltaini kraukšķīgu kotlešu recepte, kas noderēs arī veģetāriešiem. Šampinjonus sezonas laikā vari aizstāt ar meža sēnēm. Ja pasniegsi šīs kotletes ar krējuma-ķiploku mērci, neviens nespēs palikt vienaldzīgs!
40Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1 glāzegriķi300 gšampinjoni1 gab.sīpoli1 gab.olas2 ĒKciete3 gab.ķiploki, daiviņas pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari, malti eļļa, cepšanai

Pagatavošana

1

Griķus ber katliņā, pārlej ar pusotru glāzi ūdens, liek vārīties, kad ūdens sāk burbuļot, uzliek katliņam vāku, samazina liesmu līdz minimumam un turpina vārīt precīzi 15 minūtes.

2

Pa to laiku sīpolu un ķiplokus nomizo un sakapā. Sēnes sakapā.

3

Pannā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolu, ķiplokus un sēnes un maisot cep, līdz sīpoli kļuvuši caurspīdīgi.

4

Gatavos griķus ber bļodā, pievieno bļodai pannas saturu, olu, kartupeļu cieti, sāli, piparus un samīca, līdz iegūst viendabīgu masu.

5

No iegūtās masas veido nelielas kotletes un liek tās cepties pannā iepriekš uzkarsētā eļļā, cepot aptuveni 3–4 minūtes no katras puses.

6

Pasniedz ar krējumu vai tzatziki mērci (recepti meklē šeit).

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!