Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Kārdinošas tumšās šokolādes trifeles ar pavisam nedaudz ruma. Sasaiņo tās skaistā kastītē un būsi ieguvis jauku, paša gatavotu dāvanu svētkos.
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 25
140 mlsaldais krējums400 gšokolāde4 ĒKrums50 gsviests (ist. temp.)2 ĒKkakao PIEDERUMI: mini mafinu/konfekšu papīra formiņas kastīte iesaiņošanai

Pagatavošana

1

Nelielā katliņā ielej saldo krējumu un ļauj tam uzkarst. Noņem katliņu no plīts un pieber tajā gabaliņos salauztu šokolādi un rumu. Ar silikona lāpstiņu vai karoti maisi sastāvdaļas, līdz šokolāde izkususi.

2

Pēc tam šokolādes masai pievieno sviestu, kārtīgi to iemaisot. Trifeļu masai ļauj nedaudz atdzist, lai ar to varētu sākt velt trifeles.

3

Ar tējkaroti ņem trifeļu masu, savirpina bumbiņā un apviļā kakao. Tad uzliek trifeli uz cepampapīra sloksnes. Un tā, līdz visa masa savelta trifelēs. Gatavās trifeles ievieto ledusskapī, lai sastingtu.

4

Kad trifeles stingras, tās ieliek mazajās konfekšu papīra formiņās un safasē kastītē. Tumšā un vēsā vietā trifeles var glabāt pat divas nedēļas. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!