Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Karstā siera uzkoda baudīšanai ar vīna glāzi. Pagatavošanas princips pavisam vienkāršs – ņem sierus, kas ledusskapī aizkavējušies, sajauc un uzcep cepeškrāsnī. No tiem sanāks fantastisks gardums viesu pacienāšanai.
30Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
200 gbrī siers125 gGruyere siers100 gkrēmsiers3 ĒKpiens2 ĒKParmezāna tipa riers2 TKkukurūzas milti5 ĒKčatnijs vai karamelizēti sīpoli timiāna zariņš maize

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160°C.

2

Brī sieram nogriež "miziņu". To liek virtuves kombainā kopā ar Gruyère, krēmsieru, pienu un sarīvētu Parmezāna sieru, pieberot arī kukurūzas cieti. Visu sajauc, līdz izveidojusies viendabīga masa.

3

Neliela cepamtrauka (15 cm) pamatnē liek čatniju vai karamelizētus sīpolus. Virsū liek siera masu. Tai uzkaisa timiāna lapiņas un vēl sarīvētu Parmezāna sieru.

4

Trauciņu ar sieru liek cepeškrāsnī un cep 20 minūtes, līdz siers burbuļo.

Pasniedz ar maizes gabaliņiem, kurus ēdot mērcē izkusušajā sierā. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!