Foto: Shutterstock
Ātri pagatavojama rīsu zupa ar šprotēm un puraviem darbdienu vakariņām. Kaut zupas gatavošanai jāizmanto vien pāris pavisam vienkārši produkti, rezultāts ir gards un ļoti apetītlīgs.
30Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
0.5 glāzerīsi1 burkāns1 puravs2 ĒKolīveļļa1 šprotu bundžiņa1.5 lūdens vai dārzeņu buljons pēc garšassāls2 lauru lapas4 smaržīgie pipari pētersīļi

Pagatavošana

1

Rīsus ieber caurdurī, noskalo, notecina ūdeni. Burkānus nomizo. Burkānus un puravus sagriež ripiņās. Šprotēm nolej eļļu.

2

Katlā uzkarsē eļļu, apcep burkānus un puravus 4-5 minūtes. Pievieno rīsus, turpina cept, ik pa laikam apmaisot, vēl 1-2 minūtes.

3

Visu pārlej ar ūdeni vai buljonu. Pievieno sāli, lauru lapas, piparus un vāra 10-12 minūtes.

4

Pievieno šprotes, uzmanīgi apmaisa, lai tās neizjuktu, turpina vārīt vēl 3-4 minūtes. Ļauj zupai katlā zem vāka nedaudz "nogatavoties", tad lej šķīvjos, pārkaisa ar zaļumiem un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!